Ursinne av revirpink

Mina elever väcker ursinnet till liv igen, för att de är så "rena" i sin själ mot hund och nyfikna på allt, som de flesta unga är. Dom förmedlar och informerar mer än jag vill se och höra. Och visst hoppas man på att det skall ge effekt, ursinnets reaktion. Än om ursinnet inom mig idag, oftast är mer balanserat, kanaliserat och förpackat via olika typer av arbeten. Arbete för att söka nå ut med information, som skall stoppa de värsta övergreppen mot hund. Så tyvärr lyckas man fortfarande med att få igång mitt ursinne, från gång till annan, just för att övergreppen sker.

Och som nu på en SKK anordnad hundutställning. I uppvisningsringen, stoltserar dumdristigheten. Jag chockas av uppvisad mobilinspelning som visas upp, av elever, som bevittnade eländet. Ja det är nästan skrattretande - de som ordnat in uppvisningen kan inte heller om hund och inlärning. Och dom har en beslutande rätt över vad som finns och visas på utställningen. Okunskap, fel och okunskap i allt som fyller den lilla mobilskärmen som visar "fostran" från dumdristigheten av olika så kallade hundproblem.

Jag kan inte låta bli att undra;

När man köpt sin valp och har denna ljuvliga lilla varelse i sitt knä i bilen, på väg hem. Då är väl lyckan fullständig. Det pirrar i maggropen, man njuter och tycker det mesta med kring valpen är såå härligt. En alldeles egen liten valp – tack tiken för att du finns och ”gav” mig en egen valp.

Är det då man funderar på hur mycket man skall neja, fya, slå, vrida om örat, köra in knytnäven i munnen på hunden. Är det då, man planerar hur man tränar sig själv i att kunna rycka hårt i kopplet och eller hur man skall kasta omkull hunden, för att sedan kunna hålla den nedtryckt i backen?

Eller, när kommer detta brutala beteende in i folks hjärna?

Har ni liknande planer på BB, för er egen avkomma, barnet, eller?

Det värsta ursinnet väcks då olika beslutsfattare varken ser, bryr sig eller ens agerar mot hundars livssituation. Mänskligt ”revirpink”, alltså att besluta utan att ens fundera igenom beslutet, bara för man kan besluta. Det skapar mycket lidande och ändå är det på något outgrundligt sätt, helt accept.

 

12 jan 2008

Webdesign  |  Format1 modernized by SussCreations
© Fidos Hundinformation 2017