Viktigast är att tänk efter, före.

Genom att tänka efter före valp/hundköpet då kan man välja den hundras som lämpar sig bäst för den typ av liv, man lever/vill leva.

Är man till exempel mycket aktiv med att löpträna flera gånger i veckan, så är en Mops inte lämplig att ha som hund. För det verkar ju ologiskt att vara ute i naturen när man är hundägare och inte kunna ta hunden med sig.

Mops är och andra sidan en utmärkt kamrat för folk som gillar lugnare tempo. Medan det finns massor med raser som både uppskattar och tål löpningens fart och den påfrestning det är för kroppen, då det sker kontinuerligt.

Att man inte kan/bör ha sin valp/unghund med på statiska löp rundor säger väl sunda förnuftet. Varför man även i denna del av sitt hundägande bör vara förberedd, kunnig och därför bör tänka efter före.

Genom att tänka efter före kan man få/ge hunden man väljer som sin livskamrat, ett genomtänkt liv. Vilket är det bästa för både dig och hunden.

Och genom att tänka efter före, har man möjligheten att bland annat förbereda och inse uppoffringen, det faktisk är att ta hand om en hund.

Redan om valpen, om unghunden/tonåringen, även om den vuxen och kanske speciellt om den gammal hunden, är det olika delar man bör vara medveten om och uppdaterad på, för bra hundägande.

På så sätt kan man se till före, att man har både tiden och tålamodet, att vara hundägare. Och att man skaffar basinformation om hunden som art, hur den är att lära, med fler delar som är viktiga/klokt att veta före. Det gör hela skillnaden.

Att veta och förstå hundens utveckling, rasens anlag och intresse område är klok kunskap att skaffa innan hundköpet.

Jag har skrivit böcker för att hjälpa Er förstå och för att ni skall kunna få ut bästa av er önskan att bli hundägare. Och så att det blir bra/trevligt att vara Er hund.

Jag har skrivit en dagbok om min femte hunds hela första år. Dag för dag och ibland stund för stund, inte alls fel att läsa, före.

 

5 apr 2008

Webdesign  |  Format1 modernized by SussCreations
© Fidos Hundinformation 2017