Hjälp!

Hur gör man för att få stopp på tanten på Go Kväll och dårfinken på TV4+

Jag får massor av mail där folk vill ha hjälp med sina hundproblem. Och ur dessa deras skrifter läser jag, hyggliga vanliga svenskar som av någon anledning tror att man skall vara ledare för sin hund, genom otrevligheter.

Och med detta inplanterat i folks huvud, så beter de sig som ja, vem vet vad mot sin hund. Kanske har de sådan erfarenhet av chefer, lärare, föräldrar och andra så kallade auktoriteter, att de tar till sig och använder felaktiga och förfärliga metoder mot sin hund. I hopp om att stävja vad dom tolkar som att hunden försöker ta över/försöker ha en egen åsikt/vara familjens ledare och så vidare.

Jag kan bara se ett skäl till detta, redaktörer på SVT och TV4 plus, de köper in/producerar program som dom tycker verkar kul/bra/okey. Utan minsta kunskap om hur hundar lär och heller inte verkar dom förstå hur mycket elände för hundar och deras ägare de skapar.

Jag vill ha hjälp, att få stopp på dessa inslag i teve. Jag har skrivit massor, ringt flertalet gånger, med mera under flertalet år men jag kan inte påverka. Jag är inte ensam det vet jag och massor med mig och kompetenta hundmänniskor dessutom har också försökt, men man ger upp.

Fast så blir jag påmind. Ibland av mina frågeställare och jag ser det beteendet de beskriver för mig att de gjort för att få bukt med hundens felaktiga beteende.

Jag ser att det måste vara från teve de fått denna idé om att rycka, kasta omkull, bita i örat och allmänt bete sig illa mot sin hund. Eftersom de i övrigt i sin skrift verkar som de är helt normala trevliga svenskar, var får de sin idé ifrån om inte från teve.

Varför tillåter vi hundaga på Svensk television? Blir det ett program om barnaga snart då också, eller?

Skriv ett vykort/mail för att få stopp på GoKvälls hundskola, please

Go´kväll Sveriges television Box 6094 906 03 Umeå Mail; go.kvall@svt.se

 

10 okt 2008

Webdesign  |  Format1 modernized by SussCreations
© Fidos Hundinformation 2017