Finanskris?

Förra veckans blogg blev aldrig synlig för Er, eftersom jag har elever på Hundgymnasiet som vill att jag skall lyckas med att kunna påverka för bättre hundhållning, i vårt land. Och den blogg texten var för ”rakt på” ansåg de och då kan man bli ”hängd” i sammanhang de tror/vill jag skall kunna vara verksam/påverka i. De bad mig så sött att inte lägga ut den.

Där avslöjade jag hur och varför detta kan fortgår med hundaga i svensk television trots att det helt klart bryter mot både svensk djurskyddslag och andra i hundvärlden antagna policy.

Det är inte ofta om någonsin, som jag låter mig tystas. Men jag börjar väl bli ”gammal och klok” eller vad det heter, då man inser att det inte gör någon faktisk skillnad. Utan mest bara egenskada av att stå på barrikaderna.

Jag får väl fortsätta att göra som min mor sa, föregå med gott exempel. Och driva på med de idéer jag genomdriver och hoppas på att de böcker jag skriver blir lästa av många, för att kunna påverka till God Hundhållning.

Märkligt är det ändå att nu talar till och med vissa tidningars ledarbloggar om att hundägare behöver gå kurs, för att det är hundskit ”överallt”. Hundkurs för blivande hundägare och inte minst för hunduppfödare bad jag om redan 1993 men då av samma skäl som jag idag skanderar, kunskap om hunden som art.

Har folk det och vårdar sin hund, jag då är det även en självklarhet att plocka upp efter hunden. Hundskit som får ligga kvar är hundar med husse matte som varken bryr sig om sin hund eller vilka den tycks påverka.

Märklig tid vi lever i när hundskiten är något att skriva om men inte ett ljud om att man på svensk television dänger en väska i huvudet på en Wheaten. Eller kastar en Border Terrier i väggen, och eller påstår att ett ryck med ett stryphalsband inte kan skada en hundhals, med flertalet vansinniga metoder.

Mina elever är så upprörda att flera av dem har tillskrivit GoKvälls redaktion. Och märkligast i detta är att redaktionens svar är ett standard svar. Alla eleverna som tillskrivit GoKvälls redaktion har fått samma svar. Färdigskrivet standardsvar, det får åtminstone mig att undra.

Vad försvara man?

 

26 okt 2008

Webdesign  |  Format1 modernized by SussCreations
© Fidos Hundinformation 2017