Grått - tyst hund gråt

Novembergrått i min del av världen, nordvästra hörnet av Skåne. Kav lugnt på havet och fem plusgrader, höst vetet har redan växt sig ett par centimeter högt och rådjuren och hararnas vinterföda är grön och frodig.

Inte för att höstsådden sås för deras skull men ändå, lite mer att äta av om vintern slår till i vår landsända, denna vinter.

Jag är ute på min ”långpromenad” med Lexi, iförd cykel idag. Vi cyklar en bit, går en bit och cyklar igen. Just i skogen går vi mest, speciellt idag. Då det är så lugnt och stilla. Jag njuter scenerierna som havet, åkern och träden ger mig.

Grått är vackert och det är i den skalan som våra hundar lever livet. Fast än mer detaljerat än vi kan se i grått, viste ni det?

För det är i färgen som de små detaljerna gömmer sig, där är gråskalan oslagbar för synlighet. Tänk bara på skillnaden av ett kort i svart och vitt kontra färgbild. Färg gladare ja, men inte fulländligare på något vis.

Två och en halv timma varade vår ”långpromenad” och med delar cyklade, så avverkade vi runt en mil, idag. Ungefär som vanligt, nja något längre. Som det brukar på helgen och söndagarna i synnerhet. Fast våra vardagliga ”långpromenader” är aldrig under sex kilometer.

Det är söndag och jag har ”min dag”, Lexi får sin omvårdnad, klo klipp, öronkoll och allmän genomgång, så hela hon är ”hel och ren”. Efter vår långpromenad, är det mat för oss båda och sedan är resten av dagen min, bara min.

Bortsätt då från att hon får en kvällskiss och lite, lite kram och uppmärksamhet, vid den. Annars är söndagarna mest bara mina, då får Lexi sova/vila/göra vad hon vill. För jag tar inte åt mig, av hennes önskan om samverkan, efter att jag gjort mitt, för henne.

Det har hon lärt sig, genom att jag under alla våra snart sex år ihop upprepat, söndag, för att få henne att ge sig, då hon tigger uppmärksamhet.

Men mitt där i skogen undrar jag, var är alla hundarna? Alla dom som det är massor av en solig dag i maj månad.

Har folk ingen som helst aning om fysträning och samverkan, för sin hund. Och har (hund) folk ingen längtan efter en stilla egen promenad en grå november dag, då man ser livet så väl?

 

30 nov 2008

Webdesign  |  Format1 modernized by SussCreations
© Fidos Hundinformation 2017