Gatans hundar i Sverige?

Tack Uppdrag granskning, för att ni belyste gathundarnas öde, i ert reportage vecka 3, 2009 i SVT. Jag skulle kunna skriva en hel bok i ämnet, men det gör jag inte. Jag utvecklar inte ens mina åsikter på denna min blogg sida.

Eftersom det är för komplex och för mycket att skriva om för att få alla att se och förstå. Förstå att oftast är det helt fel, att flytta på en hund från ett land till ett annat och definitivt en hund vars liv varit som deras varit.

Vill man hjälpa hundar finns det massor av hundar i vårt land, som behöver ett tryggt hem med en harmonisk och kompetent matte/husse. Och det är ett bättre ställe att börja på om man vill idka välgörenhet.

Och för att idka välgörenhet i ordets bemärkelse, måste man veta. Veta om välgörenheten som sådan, känna till om de/den som skall få åtnjuta välgörenheten. Veta om logistiken kring arrangemanget fungerar för denna hund, kunna lita på att handlingar och dokument är korrekta och sanna med mera, med mera. Det är inte bara att tro, att hunden får det bättre.

Man skall veta.

Vilja hjälpa och ha gott handlag, är en start. Men inte allt för en hund vars liv varit kantat av elände på olika sätt. Att tro att denna hund blir nöjd och mår väl bara för att den kommer till Sverige, är att ta på sig lite ”för hög hatt”.

Dessutom sker transporten inte så sällan via en flygtransportbox med en hund som redan är trasig? Flyg är inte något som hundar förstår/uppskattar eller ens mår väl av, vill jag påstå.

 

18 jan 2009

Webdesign  |  Format1 modernized by SussCreations
© Fidos Hundinformation 2017