Förvånad?

Man blir förvånad eller blir man det, inte jag tyvärr. En trevlig man har mailat mig ett par gånger i ärendet – hundrädd. Han har haft oturen flertalet gånger att bli ”påhoppad” av lösspringande hundar, på sin promenad och cykelturer i sin hemstad.

Artig och trevlig som han är, har han försökt nå kontakt med hundägarna för att påpeka felaktigheten i denna typ av hundhållning. Att störa människor som inte valt att få ett möte med hunden. Men utan någon ”klok” respons, tyvärr får jag inflika. Jag är alltför luttrad för att bli förvånad, men ändå – tyvärr.

Ordväxling uppstår utan att någon, mannen, hunden eller hundägaren kommit närmre en respekt för varandra. Och på så sätt bevisar hundägaren sin brist i att inte vara intresserad/kapabel att skapa harmoni och trygghet i sin flock.

Då söker mannen SKK och SBK men ingen av dem anser att det är aktuellt med körkort, som mannen föreslår och önskar. Och de tänker inte ta hans fråga vidare. Mannen söker då polisen, jordbruksministern och nu slutligen justitieministern, för att få klok respons. Vi har ju lagar i vårt land om att man har rätt att slippa bli ”påhoppad” av individer man inte vill ha i sin kroppzon. Det finns lagar om hundhållning, för både hundens välmående och för övriga samhällsmedborgares trygghet.

Men inget svar av jordbruksministern, ett luddigt politiskt svar av justitieministern och polissvaret var heller inte tillfredsställande.

Vad göra? Mannen tar kontakt med SVT: s Uppdrag Granskning och ber dem ta upp frågan. Frågan tas upp men svaret är som alla vet, som såg programmet och eller läst min blogg ”Hundbett – Bitande hund” inte heller det tillfredsställande.

Jag får ett nytt mail av mannen som undrar, hur gör man. Ja, hur gör man, vi är båda rörande överens, man ger sig inte, man tragglar på och man hoppas på att lagar, paragrafer, gott omdöme hos beslutsfattare och intresse för att felaktigheter mellan individer i en flock/stadsdel/samhälle skall kunna åtgärdas.

Snart är det valår och kanske kan vi då bli hörda. Så håll ut, stå på er och kräv God Hundhållning !

 

16 apr 2009

Webdesign  |  Format1 modernized by SussCreations
© Fidos Hundinformation 2017