Snacka om att gå över ån efter vatten

Många, många är vi och i många, många år har vi bett, bönat, stridit och kanske till och med i frustration någon gång skrikit för att SVT skall sända ett hundprogram som lär människor om hundar.

Hur hundar lär, hur det är att leva med hund, skillnaden på olika raser, tik eller hanhund, en eller flera hundar, kurs eller inte kurs – vilken kurs. Vilket foder är bra till vem och varför, allt kring löpet, ärftlighets lära och viktig omvårdnad. Med mer av det slag folk behöver veta för att äga/leva med en annan art – hunden, så att vi och den kan få ett bra liv tillsammans. Och andra människor och djur slipper vår hunds närvaro om de inte vill ha hunden inpå.

Men förgäves både SVT och TV4 de har folk som de samarbetar bra med, säger de vid alla dessa otaliga kontakter vi många tagit med dem. De sänder den skit som vi som vet, säger är fel och de tror och anser att det är bra och rätt, fast de inte har någon intern kompetens kring hund. De har kategoriskt vägrat lyssna på oss eller ens tagit ett litet råd till sig, resultatet är vad jag tidigare bloggat om nämligen att SVT och TV4 gör livet sämre för hund och hundägare genom vilseledande och felaktiga program kring hundträning.

Vi har till och med anmält programmen för Granskningsnämnden men av dem får man bara svaret att programmen inte strider mot radio och tevelagen eller något i den stilen.

Jag undrar varför det tjatas om vikten av utbildning, när den inte används.

Fast nu i vår 2010 så gjorde SVT ett undantag, ett undantag som jag hoppas alla hundägare såg. Man gick så kallat ”över ån för att hämta vatten” och köpte in ett Norskt Freestyleprogram som visade kring inlärning av denna sport med bland annat klicker som inlärnings redskap.

Fast de som tycks veta allt på redaktionen för hundprogram på SVT, de tycks inte veta att vi är precis lika professionella som Norge på hund och träning. Faktum är att Sverige är ett framgångsland bland kunskap kring hund, dock är inte dessa personer någonsin involverade i SVT eller TV4 hundprogram. Men Norge kan man lyssna till eller köpa av, vilken värld – att vara chef/ha makt tycks mig allt oftare handla om makten att själv bestämma snarare än att stå för ”skitjobbet” och se till att allt är bästa, bästa och så rätt det kan bli.

 

23 maj 2010

Webdesign  |  Format1 modernized by SussCreations
© Fidos Hundinformation 2017