Nämen, ser man på!

Svenska Jägarförbundet har en ny eller förnyad policy för jakt med jakthund, enligt deras hemsida från 28 september i år. En vän påpekade detta för mig i tron att jägarförbundet läst min "Lex Jakt" och insett, att det är nog bäst att själva ta tag i jakthundens ve och väl, innan andra så som exempelvis beslutsfattande politiker, sett mina krav. Och då jämför med den verklighet jakthundar lever i, idag.

Men efter läsning av denna policy undrar man om det skämtar eller inte är mer kapabla? Det är ju självklarheter som inte ens ger en vink, ett direktiv och eller ett upprop för bättre jakt och hållning av jakthund. Bara floskler som vanligt, som inte ger någon kunskap, några regelrätta krav eller säger ett endaste dugg, faktiskt.

Jag vet inte om de tittat på ”Lex Jakt” men i så fall undrar man ju om de har någon feeling och kunskap överhuvudtaget dessa jägare som står för jägarförbundets hemsida och policy. Ett seriöst jägarförbund hade vågat ta in en udda person att lära av, för att kunna övertyga om att de vill ha kunskap och bryr sig om sin hund – jaktkamraten.

Men det lär väl aldrig ske, för när man i hundpolicyn nämner att; ”Släpp prestigen och låt den med bäst rutin, utrustning och hundmaterial för en viss viltart sköta eftersöket” då inser man att det inte finns en gnutta känsla hos dessa jägare, bara egen prestige av den graden att förbundet ber dem släppa på den.

Avslutningsvis upprepar jag mig – hur kan ni som är den goda jägare med utmärkt hundhållning, finna er i att var medlem i jägarförbunden som idag finns? Vore det inte dags att starta ett jägarförbund värt namnet, där kunskap i alla delar av jakten står i centrum?

 

3 okt 2010

Webdesign  |  Format1 modernized by SussCreations
© Fidos Hundinformation 2017