Swisha för rådgivning! 250kr till 0706 14 88 93, du blir uppringd inom 24 timmar.

Jaktutbildning för barn, Dagens Eko SR P1 söndagen den 17 juli.

”– Det handlar om att lära barn mer om jakt och natur och vilt, och allting som har med det att göra, säger Mikael Stengård som är initiativtagare till idén. – Min tanke är att göra så att barn får en sundare syn på jakt och inte bara tror att det är en massa idioter som springer halvfulla med vapen och skjuter på allt möjligt. Det är inte jakt.”

Jaha vad är där då att tillägga, barn i en del jägarfamiljer har redan hanterat vapen och det har kanske gått ”bra”, men människor har även kommit till skada vid sådana tillfällen. Hur djuret har träffats förtäljer dock inte historien.

Lära barn om jakt så de inte tror ”vad de ser” gubbar som är spritpåverkade inför jakten, kanske kan leda dem till nykter jakt. Men oftast gör barn inte som vi säger utan som vi gör.

Och om nu Mikael Stengård tycker att detta är ett så stort bekymmer, hade det då inte varit lämpligare med att proklamera för ständiga nykterhetskontroller i skogen?

Vad är då jakt om inte dödande av vilt, hur denna jakt skall gå till för att jakt skall förknippas med korrekt, naturrelaterat OK, ansvarstagande innan skott och efter skott är väl perfekt.

Men hur skall hela denna bit bindas ihop om det inte blir praktiserat med vapen och skarp jakt? För det har Mikael Stengård också sagt, inga vapen eller vapenhantering är med i denna undervisning.

Att barn får lära sig hur naturen fungerar utan människans inblandning är A och O för att sedan kunna se hur man kan jaga utan att störa i balansen, tänker ni lära ut det också, Mikael och SJF?

Och sist men inte minst, hur skall barnen kunna veta om de indoktrineras till en värld full av skrönor eller till natur baserad fakta?

Tänk vad jag önskar att SJF vågade och ville rensa framför egen dörr först; till exempel att ta tag i jakthundens liv och kräva ”bevis/licens” på fullgod hundhållning för jakthunden, både vid jakt liksom under jaktfri tid.

Stäng meny