Lördagen den 3 Januari ;

Vi var trötta efter gårdagskvällen, så Lexi fick en kissväng vid halv åttatiden och sedan sov vi i två timmar till. Strax efter att frukosten var serverad så ringde det på dörren och Ulrika kom.

Hon satt här och pratade i nästan två timmar, så vår lunchpromenad blev kraftigt försenad, Lexi försökte på alla sätt att få fart på mig. Genom att visa alla sina leksaker, tuggbenet och allmänt vara runt oss och söka uppmärksamhet. Hon fick en kort kissrunda till vid halv ettiden och sedan fick hon lugna sig ett tag till innan det blev skogspromenad.

Nyttigt med vanor som bryts, detta har jag skrivit om tidigare, och för oss mattar och hussar är det viktigt att vara medvetna om de vanliga rutinerna och att nya kan ställa till det, så att en annars sansad hund kan bli jobbig när dagen inte förlöper efter den normala rutinen, och kanske pockar hunden då extra mycket på uppmärksamhet. Vi åkte till Pålsjö skog och gick vår promenad och idag var det samma som igår, skogspartiet för jakten var extra intressant för Lexi, jag tror jag skall ta en eller ett par dagar här nu, när vi blir själva igen och gå extra mycket vid detta specifika skogsparti, det behöver det jobbas mycket mer med, för att jag skall känna att jag har Lexi i min hand igen, så att säga.

Visst är det trevligt med lite promenadsällskap men det kan fördärva mer än man tror om man går för mycket med andra människor, då är man inte lika fokuserad på hunden och inte heller lika benägen att jobba/tänka hund rätt, så då är det också givet att hunden söker egna aktiviteter som inte är bra eller som man inte vill ha. Se till att ni har tid med er hund när ni är ute med den, lek, jobba, träna ha framförhållning och fokus på hunden och er omgivning. En hund som har en aktiv mattehusse är också mycket enklare att ha lös och mycket trevligare att vara ute med.

Lexi fick en ensam stund även idag och efter det kvällskissen vid Teatern då träffade vi Wilma, det var ett tag sedan sist. De båda ”flickorna” hade en liten hälsnings-/lekstund där på gräset. Wilmas matte berättade att Wilma har börjat med att skrika till precis efter att hon hälsat på stora hundar och främst då hanhundar, fast inget hänt. Detta är precis som Lexi brukar göra, ”bäst att vara ute i god tid och berätta att man är liten fast att hälsningen/leken kanske är/blev lite våldsam”, verkar detta skrik/gny/pip betyda.

På kvällen kom Maggan ner och berättade att hon och Håkan hade tagit hem en lite drygt ettårig Coton De Tulear på prov. Jag lovade att bistå med goda råd om det nu blir så att de behåller henne, Molly heter hon.