Tisdagen den 6 Januari ;

Tidigt var vi ute, Lexi och jag, och sedan kröp vi ner i sängen igen och sov i timmar, vad skönt det var. Både Lexi och jag har säkert en del sömn att ta igen, det märktes åtminstone på mig, jag drömde intensivt och det gjorde Lexi också men och andra sidan så hör jag henne drömma varje kväll /natt. Att drömma är att sortera alla intryck man fått under sin vakna tid och det är ett av skälen till att sömn är viktigt för såväl en arbetande matte som en växande unghund. Att man får tid att sortera sina intryck är viktigt för att kunna möta framtida händelser, uppgifter och beslut.

Nu pockar Lexi på för att vi skall gå ut och jag sitter mitt i en viktig grej som bara måste skrivas klart, så jag bad henne att hämta sin leksak Rugbybollen, den kallar jag för dess ljud Podoj Doj. Lilla fröken rusade iväg, jag hörde att hon rörde vid den men hon kom med fyra andra saker först, det var helt okey, jag bara förströdde henne ju, så jag kunde bli färdig. Dessutom är det så att hon blivit ombedd att hämta just Rugby bollen så många gånger så att jag vet att hon vet vilken det är, men tycker att de andra leksakerna man kan dra i verkar vara roligast att leka med matte med.

Det blåser rejält idag, så vi gick en annan väg i skogen där vi fick lite lä och träffade färre människor än igår men flera med hund. Lexi stannar vid åsynen av hund och låter dem passera utan att försöka hälsa på dem om det inte är för trånga passager, så att vi möts inom ett par meter, då vill hon hälsa. Ibland får hon, ibland inte och det kan vara så att jag eller den mötande bestämmer att vi inte skall hälsa, även många hundar passerar förbi henne, ofta då äldre som ser att detta är en ungdom och därmed inte är så värst intresserade.

Vi tränade lite Stopp och Hit idag också och passerade förbi skogen med ”jaktplatsen” egentligen, men vi gick in till själva startstället och där blev det Sitt Stanna kvar för Lexi medans jag gömde min handske och en godis under denna. Jag gick tillbaks till Lexi som satt ungefär tio meter bort och bad henne Leeta.

Det problemet var inget problem, hon fann handske och godis och när hon ätit upp godisen så kom hon med handsken i munnen till mig, detta belönades med en halv köttbulle och glädje från mig. Vi gick ur det skogspartiet och fortsatte vår andra valda väg i skogen idag. En liten ensam stund för lilla fröken blev det även idag, fast hon inte vill och försöker hålla sig från kontoret, jag hämtar henne och sätter in henne här och sedan jobbar jag alltid en stund, så att hon varvar ner från sin obehagskänsla eller vad man skall kalla det, att hon vet och inte vill, men vet att hon kommer att bli utsatt ändå.

Ett av mina ärenden var in på zooaffären, bajspåsarna var slut, jag köpte en Groda i latex med pipfunktion, till Lexi. Hundleksaker är ett kapitel för sig, vissa är väldigt bra kvalitetsmässigt, många rena skräpet och de flesta blir inte pedagogiska om inte mattehusse vet hur de kan användas och engagerar sig ihop med hunden och leksaken. När ni köper hundleksaker i gummi, köp då i latex för de är de enda som har någon chans att hålla för vassa hundtänder och omild behandling.

Eftermiddagen ägnades åt sömn, både Lexi och jag tog en tupplur i schäslongen och senare hundtidningsläsning för mig och då tuggbensgnagning för Lexi och helt plötsligt så är klockan sex på kvällen och oj då vi måste ut och kissa Lexi, säger jag i samma andetag som det ringer på dörren. Familjen Karlsson. Oj, oj vad glada vi blev och mest Lexi förstås, som gått och sniffat i deras dörrspringa ofta när vi passerar den på vår väg i trappan.

Det var som en vanlig träff, barnen var kavata i början och när Lexi fick upp tempot så blev Millie rädd och skulle till mamma, vilket är helt förståeligt eftersom vi som är vuxna knappt kan värja oss när fröken Lexi blir ”tokig” av glädje och skutt. De kom för en natt, för att sluttömma sin lägenhet, Åsa kommer upp igen senare utan barn för lite flicksnack. Vi gick ut och Lexi tittade stort, det var vitt.

Med den hårda vind det är idag hade dom varnat för snö men mest regn här på västkusten, vad kul att det blev snö, vi hoppas på mer. Lexi nosade och nosade på snön och jag gjorde ett par snöbollar till henne, det var ju kul, tycktes hon tycka som vilken valp/unghund som helst tycker om snö. Det ger liksom livet en extra gnista och man blir glad, speciellt vi skåningar. Samma förundrade min sågs hos Lexi som hos alla som första gången upplever snö och Snöbollen som helt plötsligt bara försvann när matte kastade den eller då Lexi satte tänderna i den, men kul var det.

Godissök i hela lägenheten när vi kom upp, Lexi fick vänta på toaletten medans jag gömde, till sist Tände hon lampan på sängloftet. Jag gjorde mina kvällsmackor och satte mig här vi datorn för att få nedtecknat det hela, nu är Lexi pigg, vill leka/arbeta med mig. Jag är klar att ge henne en kul arbetsstund, vi har ju skapat extra energi genom eftermiddagssömnen och så Åsa som kommer igen, det är bäst att leka av Lexi nu så man får en chans att prata med Åsa om deras hus, deras kommande valp, en Rottweiler tik som blir deras vid mars månads början och allt annat.

Åsa kom och vi satt och pratade i soffan ett par timmar, Lexi passade på att få hållhjälp till sitt tuggben och efter en stund tröttnade hon och kom med Rugbybollen, då fick vi visa allt lilla fröken lärt sig sedan vi såg Åsa senast, hon var imponerad. Den arbetsstunden fick Lexi att somna i soffan mellan oss två. När Åsa hade gått och vi varit ute och nattkissat, så valde jag att vara i sängen och titta på ett sent program och efter det så läste jag en stund. När jag är vaken på detta sätt så blir det mer spring upp och ner för att ta exempelvis mer dricka, en bit godis, gå på toaletten och så vidare, det stör inte Lexi hon sover vidare, det är skönt.