Lördagen den 17 Januari ;

Inte sov vi speciellt mycket längre imorse, vi gick upp klockan åtta, fast att vi satt uppe till nästan halv två igår kväll. Vi träffade Maggan och Molly på vår morgonsväng och Lexi blev jätteglad och ville ju hälsa, stackars Molly är fortfarande halvt skräckslagen för att vistas ute bland alla okända. Molly känner igen min röst och ser lite uppmärksamt på mig men vågar inte ha svansen i högt normalläge. Så en kort vift blev det med den där hon hade den mellan sina bakben, som hälsning till mig och Lexi morrar hon åt samtidigt som hon går bakom Maggan, jag släpper givetvis inte fram Lexi till Molly.

Molly och Maggan gick med oss runt på vår morgonsväng, mest för att låta Molly betrakta Lexi på avstånd. Med massor av liknande små träningar så kanske hon så småningom inte känner rädsla för oss och Lexi lär sig att det inte är någon idé att hälsa på Molly; hon vill inte, precis som med Esther.

Idag åkte vi upp till Fido´s, det var mest lek, lite godissök och så en stund för Lexi att strosa runt själv. Hon leker en hel del själv med alla sina snören, det gula som hänger ner på marken och där en bit pinne är fastsatt, det gröna som hänger högt uppifrån en ekgren och dinglar i precis lagom höjd för att det skall ge motstånd till henne, när hon hänger i den och så det röda som är fritt så att hon kan springa runt med det, med vilket hon fick mig till att ställa upp på ”tjuv och polisjakt”.

Jag hade tagit med mig russin och drickyoghurt som mellanmål, båda dessa var hon med och smakade av, russinen letade hon även i gräset, efter att jag kastat ut en liten hög. Dom tuggar hon på som om det vore tuggummi, tuggar ett bra tag innan hon sväljer dom, Russin och Morötter är ju förresten jättebra godis till glupska hundar som har anlag för att lägga på sig.

På vägen hem stannade vi i Pålsjö skog och gick en kort, kort plutt- och kissväng. Kissar gör Lexi på Fido´s men oftast får vi vara där länge för att hon skall plutta. När vi kom hem så fick hon smaka av min lunch, lite ljummen köttsoppa med en bit knäckebröd med ost på, mums var det och direkt efter att hon ätit upp detta, så tömde hon sitt Fun Bone på dagens torrfoderranson, sedan vankades en liten eftermiddags lur för oss båda.

Lexi la sig i fåtöljen och jag la mig i schäslongen men där fick jag bara ligga en kort stund själv innan lilla fröken kom och tryckte sig upp mot mig, hon fick lite av min filt också på sig och vi sov så i fyrtio minuter, mysigt och bra för flockkänslan.

Innan jag går ut kvällspromenaden med Lexi, så får hon vänta i badrummet medans jag gömmer godisar runt om på alla möjliga och ”omöjliga” ställen, så har hon det att pyssla med när vi kommer tillbaks, då ger det mig tid till ett skönt bad hoppas jag på. Det blev en lite längre, upp om Landborgen, promenad än vanligt. Det är ofta så att kvällspromenaden blir längre om dagens promenad blivit kortare eller med mindre träning än vanligt. Vill man ha en lugn och skön kväll så får man också se till att hunden fått sitt, innan.

När Lexi hade letat upp godisarna och jag tagit hand om mig själv ett tag, så satte vi på Roy Orbison och dansade. Lexi håller i en trasa – den som varit en apa, det är i alla fall bra stadga i repet – och så dansar jag och hon får hänga med, relativt snabb buggmodell blir vår dans. Kul och flåsigt för matte, nä, jo lite.