Lexis Ettårsdag;
Måndagen den 26 Januari

Jag viskade Har den äran i örat på Lexi imorse när hon kom till mig i sängen vid sjutiden, även om jag vet att hon inte förstår, det känns bara lite mysigt att låtsas och så blir det senare idag också då hon skall få sina paket.

Vi gick morgonpromenad till Parapeten, där går Lexi lös och så gick vi Marinan hem, äntligen var det isfritt här på kajpromenaden. Lexi lekte lite med sin Groda själv när vi kommit hem igen och när hon märkte att jag fotograferade henne så bytte hon till snörleksaken, den som liknar en sjöstjärna och är en del av före detta apan. Posten kom och Rose-Marie och Linnea hade skickat ett födelsedagskort som jag stoppade en godis i, det hade dom nog inte tänkt på. Så gav jag Lexi hennes brev och så slet hon sönder det, fast glad blev hon för det.

Vi gick vår promenad upp om Landborgen idag och fram till skogen, där vi gick en sedvanlig promenad på vilken vi inte träffade en enda människa. Jag hade Lexi lös på ett par fyra olika ställen idag och passade då på att träna lite på Hit, Sitt, Plats med handtecken, jag gömde även godisar på lite kluriga ställen. Medans Lexi söker sina godisar så går jag sakta framåt, hon kommer som ett skott när hon är klar.

Inte förrän vi kom ner på Strandvägen och Gröningen, så sprang vi på några bekanta människor och en bekant hund, Dandy, och en ny, en Softies tik, som vi hälsade helt kort på. På vägen ut till skogen träffade vi de två West Highland White Terrierna som bor i vårt kvarter, två tikar är det som alltid skäller förfärligt mycket när dom ser hundar men är helt okey när man kommer fram. Lexi var beredd på att behöva fly när hon ändå nyfiket stoppade fram nosen för att hälsa på dessa två skällande ”vilddjur”.

När vi kom upp hade vi varit ute i två timmar såg jag på klockan, och den lilla vinden hade bitigt ordentligt i mitt skinn och troligen kände också Lexi av kylan.

Nu blev hon gratulerad, hon fick en muffins, som jag bakade igår kväll, i sin matskål med ett tänt ljus. Det spelade Happy Birthday när det tändes och Lexi tittade stort på vad det var för nytt ljud som kom från hennes matskål. Jag tog bort ljuset och då hon åt upp muffinsen så klart och sedan var det två paket som hon gav sig i kast med.

Det ena var ett tomt bitsockerpaket med lite godisbitar i plus en toarulle som jag hade stoppat en bit torkad lunga i, vilken jag svept in i massor av toalettpapper och tryckt in i toarullen. Det andra paketet innehöll en pipleksak som liknar en polkagrisstång i mjukt tyg och ett för mig nytt tugg med något gott i sa dom i hundaffären, oxkött tror jag det var. Som ni ser av fotona så var det en riktig födelsedag, Lexi njuter fortfarande av sina paket och hon har hållit på i nästan tjugo minuter.

Sedan sov lilla fröken tills klockan var halv sex, mycket energi hade hon alltså bränt eftersom hon låg och sov så länge. Energi i form av att hålla värmen utomhus, att dofta på allt vi passerade på vår promenad, vår träning, den fysiska energiåtgången av promenaden, hundmötena och så födelsedagen med extra gott och mycket att rota i med paketen.

Vi gick en snabbpromenad till stan för att posta ett par brev och lämna ett meddelande i en affär och så hem igen, brr det var kallt nu i kväll, stjärnklart är det. Lilla fröken uppvisade återigen sin unghunds iver när vi stod vid ett övergångsställe, då skulle det bitas i kopplet och hoppas och allmänt stökas. Jag intog min ignorerande position och väntade på att hon lugnade sig av sig själv innan vi gick över, och då hade det så klart blivit röd gubbe, men inga bilar så vi kilade över.

Det är viktigt när ni ignorerar er hund att ni verkligen gör det med hela er hållning, inte titta, inte tala, inte röra er på något vis så att hunden noterar att ni ser den och detta kan vara extra påfrestande att klara av, i stan, bland folk.

Lexi fick lite extra i sin matskål med födelsedagsljuset tänt igen till maten på kvällen och så fick hon delar av sitt torrfoder i Fun Bone, resten av torrfodret fick hon utlagt på tre fyra ställen i hemmet. Lexi fick mindre torrfoder idag så klart, eftersom hon fått så mycket av annat godis. Vi var uppe och Tände lampan innan hon fick börja med sin mat.

Vi lekte en stund med Lexis födelsedagspresent och plötsligt så brakade det till och sömmen sprack. Ut föll pipfunktionen som är en liten plastblås, livsfarlig att få i munnen för en glupsk hund eller en envis tonåring som hellre sväljer än lämnar ifrån sig något, så det var bara att ta den från henne innan något hände. Jag får se om jag lagar den senare eller kastar den. Dagens hundleksaker är för besynnerligt dåliga, kanske dags att börja fundera på att tillverka bra och hållbara saker själv.

Jag har mer att jobba med idag, så när jag satte mig här så la sig Lexi på kistan vid burspråksfönstret och tittade ut en stund, innan hon fortsatte att leta upp alla sina torrfoderkulor. Ytterligare en stund senare så kom hon med läderleksaken och tyckte vi skulle leka men insåg snart att matte går det nog inte att få fart på nu. Hon kommer väl igen när jag sitter med mina mackor framför Rapport, om jag är klar till dess.

Jag öppnar upp balkongdörren när vi går ut på kvällssvängen och Lexi sticker ut där. Medans jag tar på mig syns hon inte till. Hon kommer inspringandes precis när jag är klar och visar tydligt att hon har något i munnen men hon vill inte släppa det till mig. Så hon springer in under sin fåtölj och jag måste ju kolla vad det är, det ser relativt stort ut och låter lite som plastmetall.

Jag går bort till henne och lägger en godis vid henne och säger Kan man få titta och det fick jag, hon tog godisen. Det var en rätt så stor isbit, vi la den i hennes vattenkopp och gick ut.

Ute träffade vi Gismo, en riktig sötnos. Han är tio månader och blandras av Dvärgpinscher och Yorkshire Terrier. När vi kommit in igen, så gick faktiskt Lexi upp på sängloftet alldeles av sig själv, medans jag skrev ner kvällens händelser och efter att hon ätit upp sitt Denta Stick. Jag stängde grinden om mig och satte mig för att se lite till på teve. När jag kom upp så låg Lexi i min säng och jag lyfte in henne i hennes Plats där hon somnade fort, det hördes.