Lördagen den 22 Mars ;

Halv sex vaknar jag av att Lexi piper, lyfter henne ur sin korg och ger mjuka goda viskningar och kindpussar medans jag hoppar i mina ”hoppikläder”, träningsbyxor, sweatshirt och skorna, mina nästan helt utgångna ballykängor står beredda vid dörren där även vindjackan preparerad med många bajspåsar hänger vid halsbandskopplet – ett så kallat retrieverkoppel. Bär henne ner för trapporna och ut till parken, med grusunderlaget där alla de stora träden växer, det är precis utanför min port.

Hon sätter sig tittar yrvaket och nytt på allt, reser sig upp promenerar kavat framåt med sin svans i en glad/stolt halvbåge upp och lite över ryggen, hon kissar och får under tiden från mig BRAA duktig Kissa. Hon fortsätter en bit fram och pluttar, jag plockar upp det och lyfter upp Lexi, kastar bajspåsen i en bekvämt portnära placerad papperskorg och bär upp henne. Inne i lägenheten tar jag av koppelhalsbandet och medans jag tar av mig min jacka och skorna så sitter Lexi och tittar upp på mig. Innanför dörren har jag både bajspåsar och en skål med hundgodis, jag tar en liten bit godis och ger henne samtidigt som jag ger beröm, Braa duktig Varsågod, vi går ut i köket och hon blir serverad mat. Efter maten gäller nyupptäckt av hennes nya hem, i dagsljus .

Hela dagen flyter perfekt, Lexi undersöker/lär känna mig och vårt hem genom dofter, använder sina valptänder och kollar olika föremåls känsla och smak och upplever ljud, ljud som hörs i en lägenhet mitt i en stad. Jag försöker att vara som vanligt, radion på, tvättar mig, äter min frukost och njuter valpiver och plötsliga insomningar.

Mat fyra gånger om dagen, ner för trapporna i mattes trygga famn massor med gånger under dagen, för att kissa och bajsa i den nya stora världen där ute.

Lexi är lite pipig när hon tycker att jag är för långt bort och jag lockar henne till mig ömsom med lek och mjuka kuliga ord och ibland erbjuds en godis. Vi möter ett par grannar på vår väg in och ut, här ser jag pinscheranlaget igen, hon är försiktig med kontakten men när den väl är tagen blir det pussbit på munnen eller näsan.

Hon sover lika bra nästa natt, natten mot vår andra dag.