Måndagen den 24 Mars ;

Lexi stal ett äpple idag, fruktkorgen är placerad på en låg hylla i köket. Hon fick fatt i äpplets pinne och sprang iväg med det med mycket stolt svansföring. Jag lät henne behålla det och hon återgick flera gånger till det under dagen och åt av det.

Lexi´s gnällande, när jag inte är precis i synfältet eller har henne kroppsnära, har redan blivit mindre. Idag filade jag klorna på henne under mycket motstånd och pip men med hållhjälp filades alla 18 klorna, och godisutdelning blev det som avslutning.

På våra kissrundor har nu Lexi själv börjat utöka ”reviret” med cirka 50 – 100 meter åt de olika hållen, ett par hundra meter till och vi kommer fram till en stor öppen grönyta där många människor och hundar är dagligen. Åt det motsatta hållet ett par hundra meter ligger Helsingborgs marina med kajpromenader, restauranger, båtar och massor av människor när vädret är bra. Vi hade lite morgondis/dimma idag och då lät mistluren, reaktionen från Lexi var att hon stannade upp, lyssnade noga och sedan fortsatte vi framåt. Efter att vi hört mistluren ett par gånger togs ingen större notis om det ljudet. När det var dags för kvällskissrundan så regnade det, första regnet för Lexi.

Jag tänkte oj nu blir det väl problem, men nej då Lexi slickade på marken skakade sig och gick vidare för att uträtta sina behov. Upp för trappan i mattes famn som vanligt och innanför dörren blev man frotterad, det var kul och uppfattades som en lekinvit. Lexis ögon utsöndrar mer sekret idag och jag antar att en ögoninflammation är på gång. Det är vanligare än ovanligt att valpar får ögon-, öron- eller urinvägsinflammation under den första tiden i nya hemmet. Jag får se hur det utvecklas under morgondagen och tvättar med lite ögonvatten innan jag söker hjälp.