Onsdagen den 26 Mars ;

Idag strålar solen också, vilket valpväder. Lexi utökar sitt revir lite granna på våra kissepromenader och snart kommer hon att se vattnet. Torra löv och pinnar är väl ok men gamla utspottade snusprillor är inte hälsosamt för en valp men kul att stoppa i munnen, så på kisspromenaderna är man fullt upptagen med att se var lilla fröken har näsan.

Från ögonen kommer det nu gult sekret, bäst att ringa om ögonsalva innan det blir för mycket inflammation – tur att man har kontakt med bra veterinärer som gör hembesök. Det är ju inte så bra att ta en åtta veckor gammal valp in på ett djursjukhus med alla baciller där kan vara, för att få recept på ögonsalva, bättre att få hjälpen hemma. Idag vid lunchtid harklar sig Lexi som om något fastnat i halsen ?

Lexi markerar med gnäll/pip efter att hon ätit och busat, då går vi direkt ut för att sköta behoven och hon är jätteduktig. För att befästa rumsrenheten gäller det att ta minsta vink på allvar direkt, ju färre gånger en valp misslyckas med kiss inomhus desto fortare går ljuset upp för dem att det är ute som man har toaletten.

Idag vid ett kissetillfälle så stod det en lastbil på gatan, den var igång och de lastade av någon möbel. Lexi tyckte inte om den, hon sökte sig bort från den instinktivt, det vill säga hon sökte inte mig utan drog bort från bilen och ljudet med öronen snett bakåtvinklade och hon tittade snett efter sig att den inte kom efter. Liknande små upplevelser blir det för alla valpar och därför är det viktigt att ha dem kopplade på kissrundorna, i synnerhet den första tiden, så att inga olyckor sker med en lössläppt och kanske skrämd valp.

Idag har Lexi visat ännu mer att hon börjar känna sig riktigt hemma genom att hon vid flera tillfällen besökte balkongen, utan att jag var med eller där.

Jag har mitt kontor hemma och sitter mycket vid datorn/telefonen. När Lexi har somnat in ordentligt så kan jag ta en kort sväng i lägenheten för toalettbesök, lite dricka eller så, men det får inte bli många minuter för då vaknar hon, piper och kommer letande efter mig. Är jag snabb här så kan jag bära henne tillbaks och få henne att somna om men om hon vaknar till så är det dags för kissrunda och den vaknar hon ju till av. Jag har börjat planera runt mitt skrivbord för att ha det mesta tillgängligt så att jag slipper flytta på mig när hon somnat. Valpar har tre mycket stora behov; närhet, mat och vatten och sömn i massor.

I natt skulle hon sova på den egna platsen, men jag vet inte hur det blir med det. Jag hade tänkt att göra om den lite och har svårt att få gjort det utan att någon är här och hjälper mig att se till Lexi, medans jag fixar till. Vi får se imorgon hur det blev.

På sista kvällsrundan bajsade hon inte, det har hon gjort de andra kvällarna ? Hon harklar sig ett par gånger igen och när vi kommer upp så kräks hon lite av torrfoder kulorna och två – tre avklippta, kokta, spagetti hon fick av mig på tidig kvällstimma ?

Nu känner jag igen denna min otroligt snabba oroskänsla som sätter igång tankarna, inte bajsa men kräkas. Det kan indikera att något är svalt som sätter stopp i tarmarna, min oro sätter hemska griller i huvudet.

Jag som har sådan minutiös koll på var hon har näsan när vi är ute och hemma är det valpsäkrat så gott det går, vad skulle hon kunna ha svalt och när ?

Vi går och sover och ser om det är bättre imorgon.