Torsdagen den 27 Mars ;

Jag placerade Lexi i sin iglookorg efter att hon somnat i min säng. Vi sov nästan en timma så började hon gny, jag stoppade in mina fingrar genom gallret och talade lugnt, gäspade och andades högt som om jag sov. Hon lugnade sig men efter tio minuter låter det som hon skall kräkas mer, det kommer inget och hon sover hos mig under resten av natten, som förflöt lugnt.

Första kissrundan vid 05.30, hon både kissar och bajsar, tack! Både hjärtat och tanken lättades, klockan är sex på morgonen och Lexi är vrålhungrig.

Jag måste vänta på ett kristligare klockslag innan jag kan ringa till min superkontakt. Vad gör man med en vrålhungrig valp i en och en halvtimma?

Jag gav henne cirka två matskedar A-filmjölk och vi lekte lite grann, fick henne att somna i min famn och väntade på klockan. Kokt nötfärs med grötris har jag som valpfoder ihop med torrfoderkulor.

Rekommendationen från min superkontakt, som är en liten proffsig veterinärklinik; nötfärsen med grötriset i pyttesmå portioner och flera gånger fram till lunch. Om hon kräks igen, ring direkt!

Lexi fick sin mat och vi var ute och kissade och då blev mitt hjärta lättat ytterligare, hon bajsade igen. Väl uppe igen busade vi lite, cirka fem minuter, sedan fick hon sova. Nu på förmiddagen kom sopbilen, den som tömmer glas/buteljer. Det skramlar rejält när han tömmer kärlet i sopbilen, då fick jag nästa instinkts beteende från Lexi. Hon lyssnar med de snedställda spända öronen och tittar stort åt ljudhållet, tar inte kontakt med mig.

Jag börjar prata larvigt med mig själv och sätter på radion, hon lugnar sig och söker mina ögon. Jag låter busig och säger - ja det är ett konstigt beteende att väsnas så på morgonen och rör mig lite busigt, Lexi tänder och hänger med på buset, då ger jag henne Braa fina, fina tösen med en pussmekning vid kinden, hon suckar och får ett Braa till.

En timma har nu gått och ännu ingen harkling eller kräk. Jag skall köpa majsvälling idag och nytt foder, den sort jag haft till mina andra hundar.

Lexi har fått den mjuka maten idag i sju portioner istället för fyra, hon har inte harklat sig en enda gång och det verkar lugnt.

Vädret är perfekt; stilla med soldis och cirka 10 grader varmt. Jag bad en granne om hjälp med Lexi i bilen och vi åkte upp till min träningsplan, där fick Lexi härja fritt femton minuter bland pinnar, torra löv på gräset, buskul var det. Med lite mat till i magen somnade hon gott när eftermiddagen gick mot kväll.

Jag har gett henne ögondropparna två gånger idag och det ser redan bättre ut.

På kvällens kissepromenad tog jag Lexi till den närbelägna gräsplanen, där var två killar som spelade fotboll. Det väckte hennes uppmärksamhet med en viss avvaktan. När vi går upp och ner för trapporna till lägenheten, bär jag henne men det händer att hon får ta de två stegen från gatan och in i porten själv. Nu i kväll tog hon innan jag hade böjt mig för att lyfta henne, de första avsatstrapporna, ungefär åtta stycken som leder upp till första lägenhetsvåningarna. Snabbt som blixten rör de små liven sig, utvecklingen är ständigt på gång. Magen verkar helt ok, nu.