Tisdagen den 8 April ;

Morgonen var stressig, trots det skötte sig Lexi utmärkt. Jag hann inte leka med henne som jag brukar så hon fick toarullar och ha kul med min handduk, hos mig i badrummet. Hon åt sin mat och nu kommer snart Susanne, hoppas de får en bra dag, Susanne är kattmänniska och vet inte riktigt hur jobbig en hel valpdag kan vara. Lexi har träffat Susanne flera gånger, hon är ”vår” fotograf. Hon fotograferar till mina artiklar och till min ena bok.

Jag lämnade dem 07.30 och återkom, efter en mycket givande mötesdag, klockan 16.30.

Susanne sa, hon är jätteduktig den ”lilla” hunden, hur snäll som helst. Men man får ju ha näsan i höjd med henne när man är ute för hon stoppar ju allt i munnen, en kapsyl till exempel. Och så har hon hälsat på den lilla hunden i huset tvärs över, en två år gammal Chihuahua hane, det gick jättebra.

Lexi är ju större än han och hon tyckte att han var kul. Hon har ätit bra och somnat i mitt knä flera gånger, när jag satt och arbetade vid datorn och telefonen, sa Susanne.

När jag kom blev Lexi alldeles överlycklig och tossig, vi gick ut och kissade, hon drog iväg då med mig, på en liten promenad till Marinan. När vi kom upp igen tog det ganska lång tid att varva ner henne till normalläge, men skam den som ger sig.

Jag ser att hon är lite mjällig, antigen beror det på att hon varit lite stressad idag, trots Susannes utsago. Speciellt korthårshundar märker man väldigt lätt på om de mjällar, det gör dom många gånger vid anspänning/stress.

Det kan ju även vara så att hon byter lite päls, att det tillfälligt väldigt kyliga vädret och eller för lite fettintag i fodret, orsakar denna tilltagande mjällning. Vi får se om det håller i sig om ett dygn, skulle inte tro det.

Jag tror det beror på dagens händelser. Första gången utan matte en hel dag och sedan överslagsglädjen av att matte är här igen, inte lätt att förstå för en valp i Lexis ålder. För valpar vid tio veckors ålder är man inte ensam och helst inte utan dem man levt med, men våra liv gör att hundar får lära sig ett och annat ibland fortare än naturen skulle iscensatt.

Det har varit bra för Lexi idag, jag skulle aldrig äventyra hennes och mitt framtida liv med händelser jag visste hon skulle ta skada av.