Fredagen den 11 April ;

Lexi växer och växer och det gör även hennes bustakt. Hon har en mycket högre intensitet i sitt bus, speciellt på morgonen, så klart, då vi sover gott, oftast hela natten.

Hon börjar hoppa och skutta och kommer upp i de flesta möblerna, nu gäller det att man vaktar henne så att hon inte gör sig illa. När jag gör smörgås till mig till exempel så står hon och studsar vid sidan om så att hon skulle kunna falla på rygg. Jag försöker att avleda henne med att ha en trasa under foten som jag föser fram och tillbaka på golvet, ibland lyckas inte det heller att ta fokus från mitt intressanta göromål, med doftande smörgåspålägg.

Det kalla, regn/snöiga vädret fortsätter, det enda positiva med det är att vi får fortsatt träning av att torkas av efter att vi varit ute, den träningen behövs kan jag bara konstatera. Motstånd och morrningar, får jag av Lexi. Det påverkar dock inte mig alls, vilket hon kommer att komma underfund med och sluta med sitt motsträviga sätt.

Jag hade ett möte idag och för att kunna ta med Lexi så bokades det i lobbyn på ett av stadens hotell, Lexi åkte ”magväska” dit. Där är en stor vattendamm i lobbyn, med sköldpaddor i, underliga tyckte nog Lexi som satte näsan på ett av sköldpaddornas huvud som stack upp ur vattnet och då försvann det under vattnet.

På vägen hem gick vi inom två andra ställen, för korta ärenden för mig att få uträttat, vi passerade en byggarbetsplats med massor av ”byggoväsen”. Lexi verkade inte annat än intresserad av ljuden, ingen rädsla alls men det är klart i mattes trygga famn är inte mycket skrämmande. När vi kom hem märks det att många intryck gör henne jättetrött, nästan för trött. När hon är trött så får hon rynkor/veck över ögonen. Hon fick mat och sedan fick hon ”tvångsnattas” hon skruvar upp sig helt hysteriskt, annars.

Vi åkte och hämtade bordet, hon verkar ha blivit ”bilvaccinerad” till en del åtminstone. Hon var tyst nästan hela bilresan, som var kort, och det hon sa var mer tycker synd om mig gnäll, inte det hysteriska skriket vi hade häromdagen.

På vägen hem stannade vi i Pålsjö skog och gick en liten promenad. I en bokskog så här års är det vitsippsblad på väg upp överallt och massor av gamla boklöv på marken, pinnar, omkullvälta träd och gamla stubbar. Ett paradis för en valp, hon tyckte det var jättekul och hade näsa i allt och tätt till marken då hon inte tittade upp på mig. Hon tittade på mig mycket, inte av oro utan snarare av - är du med matte. Jag kallade på henne några gånger och hon svarade direkt med ögonkontakt, då belönades hon med en godis. Ibland kom godisen direkt från min hand, ibland lade jag den på en stubbe så att hon själv fick finna den, hon var koncentrerad och jätteduktig. Nu sover hon efter en god måltid. Erik kommer ikväll och då blir det väl glädjefnatt igen, för mig kan det betyda paus i ut och kissa för kvällen, skönt.

Första gången med leta godis hemma gjordes i kväll. Erik höll henne och jag ”gömde” tre godisbitar så att hon såg det, sedan med lite hjälp från mig, med Leta Godis, så fann hon dem.