Lördagen den 12 April ,

Fasiken också att jag inte hade kameran med på sängloftet, jag vaknade och såg Lexi ligga kloss in på Eriks nacke, med sitt huvud placerat ovanpå Eriks och med en tass om hans hals. Obetalbar bild som bara finns i minnet, synd.

Pinscher – to pinch – att gripa/nypa, denna ras ena egenskap är att de använder framtassarna till att klättra, gripa och hålla fast med. Det märks tydligt att detta är starkt nedärvt anlag, nästan varje gång jag bär Lexi, vilket är tämligen ofta i valpåldern, så håller hon fast runt min arm med båda tassarna.

Morgonen innehöll förutom morgonkissrundan och frukost till två, Lexis öronmedicin och mat med efterföljande bus som pågick under tiden som jag satte på en tvättmaskin, tvättar i tvätt”källare” på gården, så skulle alla blommorna vattnas. Flera tidningar och en toalettrulle gick åt eftersom jag inte hade full uppmärksamhet mot Lexi, det är helt ok bus, än om det blir stökigt. Än är hon för liten för att själv gå och lägga sig när behovet kryper på, så nu blev det direkt in i iglookojan eftersom jag satte mig här vid datorn.

Idag serverades Lexi lunchmålet så här; I matskålen fick hon hälften av torrfodret ihop med lite A-filmjölk och lite kyckling/grötris/morötter. Resten av torrfodret och en bit kyckling, stoppade jag i en ursköljd och torr mjölkpaket. Hon fick ut det mesta själv ifrån matpaketet. Jag fick hjälpa henne lite i slutet då kycklingbiten låg kvar på botten, hjälpte henne att riva av lite av mjölkkartongen.

Jag tränar varje dag på mattan i rummet Sitt, Nej-övningen och Tumme tott, idag lade jag till Lilla vicke vire. Du kommer väl ihåg barnramsan om fingrarna; Tumme tott, Slicke pott, Långe man, Gulle brand och Lille vicke vire.

Min tanke är att hon skall kunna med sin nos peta på rätt finger som jag benämner, när hon kan alla fingrarna inomhus och på olika ställen inomhus så kommer jag att prova detta utomhus. Denna typ av övningar kan vara kul att titta på men huvudskälet varför jag gör det är att det skapar kontakt och fokusering hos hunden, Lexi. Kontakt och fokus gör hela skillnaden för inlärning och trevlig relation med sin hund.

En bra början tycker jag Lexi visat upp, hon är mycket ivrig och intresserad när vi tränar på mattan.

Utomhus idag så fick jag henne att låta bli två ”äckliga” grejer bara genom att säga Nej, ingen hjälp från kopplet. Hon vände sin blick direkt mot mig när hon hörde Nej:et och direkt fick hon en bit Frolic och ett Braa från mig, roligt när inlärning börjar ta form så kvickt, hon är ju bara 11 veckor.

Vid fyratiden åkte vi bil till Viken, ett mindre samhälle cirka två mil norr om Helsingborg, längs havet. Vi skulle hälsa på goda vänner till mig och visa upp Lexi. Birgitta som jag kallar ”mormor” har varit hundvakt åt min tidigare hund Zappa en hel del, och hon var ju nyfiken på Lexi. Lexi fick hälsa på Birgitta och hennes make Per–Åke, sedan tog vi en fika och då låg Lexi på min täckjacka på golvet och sov. Birgitta hade köpt två presenter till Lexi , en lila boll i snöre och en liten lila igelkott med en pingla i.

Innan vi åkte in till ”mormor” så stannade jag vid havet, där vi promenerade en liten undersökningsrunda bland snäckor, tång, stenar, sand, vasst strandgräs. Lexi kommer att gilla havet och stranden, denna lilla tur var rena julafton att döma av hennes entusiasm. Bilfärden gick galant bara ett litet försök till –tyck synd om mig, skrik.