Söndagen den 13 April ;

Klockan fem imorse vaknade jag, kissnödig. Jag gick och stängde grinden till sängloftet och gick själv ner till toaletten. Detta var första gången jag inte tog med Lexi när jag lämnade sängloftet, det var alldeles tyst. När jag kom tillbaka låg hon och tittade/halvsov och gosade. Jag satt på sängkanten hos henne ett tag och tänkte äh det är bättre att kissa henne också nu så kan vi sova lite längre sedan. I ”hoppikläderna” och ut.

Hon är jätteduktig och snabb, kissade och pluttade direkt och vände kosan mot trappuppgången, jag bar henne så att hon inte skulle vakna till för mycket, upp i sängen igen och vi sov gott till klockan halv nio.

Sedan var det morgonmat för Lexi och sedvanligt buslek, öronmedicin och ut och kissa igen. Jag dränker även in en bomullstuss med ögonvatten och torkar ögonen, de är helt bra nu, bara lite sedvanlig ögongegga. Hon börjar att komma och lägga sig i iglookojan när jag sätter mig här vid datorn. Nu har jag startat upp dagens dagboksskrivande, så nu skall jag läsa tidningen och äta min frukost, klockan är strax tio.

Min frukost gjorde jag i samband med Lexis mat. Hon är hoppig och allmänt ivrig när jag står vid skärbrädan, idag fick hon prova en annan sorts melon, hmm jättegott hon ville ha mer, okey då hon fick två små bitar till, men innan hon får måste hon sitta lugnt och ge mig ögonkontakt.

När Lexi vaknade gick vi ut, det blev en liten runda till Marinan och över på Gröningen, ljumma vindar kommer in, våren är här. När vi kom upp fick Lexi mat och jag skulle försöka göra mat till mig själv också, nu var lilla fröken i full gas, hon busade med allt hon kunde, blomsterkrukor, dagstidningen, balkongmattan, toarullarna, mina skor.

Detta blev att ställa kastrullerna åt sidan och ut och kissa lilla fröken. Uppe igen så lekte jag med henne knappt fem minuter och sedan blev det ”tvångs -nattning” igen, buset ökar med åldern.

Vad är det man säger; - små barn små bekymmer, stora barn stora bekymmer, helt gångbart även på valpar, fast bekymmer är väl inte rätt ord.

Tillfälligt besvär kanske, men med den takten valpar växer så vet jag att denna typ av bus snart bara är ett minne blott, håll humöret lugnt. Viktigt att inte låta valpen få ett, aha - övertag om oss. Det är viktigt att förstå att det inte bara är vi som lär oss valpen utan i högsta grad tvärtom också, valparna/hundarna lär sig hur vi fungerar och de gör det blixtsnabbt. Vill du veta hur du är – Fråga din hund. Fast på det hela taget visst är det den bästa livskamrat man kan få, hunden.

Vi åkte bil, utan gnäll till Fido´s. Där var vi och lekte, letade godis och Lexi fick gräva, och strosa som hon ville. Därefter på vägen hem åkte vi inom hundkyrkogården och vattnade penséerna och klippte rosorna. Hundkyrkogården har längs sin ena sida en långsmal damm där det är änder, de är ju alltid intressanta för vilken valp som helst och gravdekorationerna de kunde man saboterat, tänkte nog Lexi om det inte varit för att man var kopplad.

Kul att det verkar börja fungera med bilåkningen, idag började jag ställa kravet att Lexi fick inte komma ur bilen förrän hon satt ned och tittade på mig, då belönades hon med Braa och jag lyfte henne ur bilen.

Sådana soliga och sköna dagar som idag, så uppskattar man verkligen sin balkong. Även Lexi har upptäckt det sköna med att ligga i solen och låta vinden milt svepa förbi. Ljudet från balkongskyddet, segelbåtsmaster och flaggstångslinor, när vinden tar tag och passerar dem, berör inte alls Lexi nu, en del av vår vardag, har blivit rotad i förlängda märgen, förmodligen.

Så fort som sommarn börjar göra sig påmind så väller det med människor här nere där vi bor. Motorcyklar, skateboard, barnskrik många olika hundar, hundskall med flera typer av ljud som hör vår/sommar till där mycket folk är samlat. På kvällskvisten hörs ofta lite vinglada röster, allt detta är något som Lexi kommer att vänja sig vid att man kan höra utifrån, när man är hemma. Personligen kan jag ibland bli irriterad på alla ljud och människor men som socialiseringsplats för en valp är det svårt att hitta ett bättre ställe, men vi har även glädjen av att ha tillgång till härlig tyst miljö. Både här i hemområdet och i Norrland.

Det var mycket folk på kvällspromenaden, när solen lyser och värmen kommer så är det mycket folk som florerar vid Marinan som sagt var. Det skruvade upp Lexi, när vi kom upp gick hon i spinn och bet och for runt, jag provade med några koncentrationsövningar med godis men hon var överaktiv. Så jag ställde mig och gjorde kvällssmörgåsar, det är då hon brukar skutta och vilja vara med. Jag ignorerade henne till den graden att hon faktiskt lugnade sig, nu fick hon mat. Jag skall försöka natta henne, går inte det blir det först en kissrunda, det blir mycket kiss när man är aktiv/överaktiv.