Måndagen den 14 April ;

Lexi väcker mig relativt tidigt, tycker jag, vid 05-tiden men inte för att hon är akut kissnödig utan för att ligga och snutta. Gulligt men det skall bli skönt när man får sova lite längre, nu går jag och Lexi in på vår fjärde vecka tillsammans och visst är man trött som matte. Om man vill få en valp rumsren så fort som möjligt så gäller det ju att vara alert och se vad hon gör så fort hon är vaken för att kunna läsa in när det är dags att ”springa” ut.

När hon sover så får man försöka att få gjort en hel del som kräver ens totala uppmärksamhet, idag skall jag försöka få städat och sedan vid lunch skall jag gå till gynekologen, hoppas att det inte är något ”farligt”. Åsa Karlsson, min granne, skall vara hos Lexi den stunden det besöket tar. Det gick jättefint, de båda satt och ”sov” i min sköna läsfåtölj/slaf när jag kom tillbaks, en timma senare.

Från och med idag skall jag försöka börja gå med ”långlinan” på Lexi varje dag, den har jag inte på vid våra ”kissrundor”, det känns lite obekvämt då, men man kanske skulle börja ta med den ut lite mer eftersom lilla fröken nu själv börjar tycka att det är spännande när vi kommer ut och hon själv förlänger utevistelsen. Tur att det går mot varmare och bättre väder, då är det lättare att stanna ute längre i sina ”hoppikläder”, dessutom vill jag att mina hundar skall göra av med sin energi ute, så det är välkommet med varmare väder och en valp som sakta börjar bli tonåring.

I denna veckan skall Lexi vaccineras och då är det något lättare att möta de flesta hundar och få socialisera, smittorisken för allvarliga valpsjukdomar elimineras ju då.

Vi åkte till Fido´s och var där en fyrtio minuter, Lexi fick leta godis och lite bus med mig, resten av tiden fick hon själv fördriva. Hon busade runt och kollade bilar/lastbilar/truckar och människor som gick/åkte förbi, hon reagerar bara positivt och nyfiket. Det märks att pinscher tillhör råtthundarna, gräva är jättekul och på Fido´s är det helt ok, inga blommor att vara rädd om.

På vägen hem körde vi in om hundkyrkogården och vattnade, varmt och full sol idag, när vi körde genom Pålsjö skog, på hemvägen så såg vi att vitsippsbladen snart täcker hela marken, troligen vitsippor i blom till påsk, som är nu till helgen.

Lexi blir jättetrött av Fido´s, utevistelser och bilåkning. Bilåkningen skedde idag utan ett enda ljud. Hon blir bitig när hon kommer hem efter vår utflykt men jag lyckades få henne att sova. Man blir bitig och rent ut sagt överjäv… som valp när man är för trött, bara att tvångsnatta i dessa lägen.

På kvällen kom Karlssons, utan barn upp, dels för att hjälpa mig installera programmet i datorn som gör att jag kan tömma in mina kort från digitalkameran.

Åsa och Magnus satt i soffan, så jag och Lexi fick sitta i en av fåtöljerna. Det orsakade att Lexi inte kunde koppla av. När Åsa gick ner till sig efter en stund och bara jag och Magnus satt kvar och pratade hund. Magnus väntar på tillfället i livet då han kan få köpa en hund. Då kunde jag och Lexi sitta i soffan, då kopplade hon äntligen av och somnade.

Rutiner är bra men om man inte tänker hela linan ut så kan de ställa till bekymmer i ens liv. Det gäller alltså att skapa goda rutiner som gör vardagen lätt men även vara öppen i tanken för de tillfälliga förändringar som ibland kan ske och vänja valpen även vid dessa.