Tisdagen den 15 April ;

Direkt när vi vaknar går vi ut, Lexi och jag. Jag får sköta mig och mina behov efter henne. Sedan är det dags för mat, lite fix för dagens uppstart och lek med Lexi, någonstans i denna lek är det dags igen att gå ut med Lexi, igen.

Idag förlängde hon promenaden från Marinans början och ut mot havet, till en kaj där det ligger turfiskebåtar. Hon promenerade kavat runt på denna kaj och därifrån når vi också den stora gröna gräsmattan alldeles vid havet som kallas, Gröningen.

Promenadtiden blev inte längre än vanligt men det blev nya upptäckter, så när vi kommer upp så får Lexi ”valpöverslag”, far runt som en galning i lägenheten. Svansen är ofta sänkt och bakkroppen lägre i fart rörelserna, öronen halvspetsade och blicken busigt vild. Detta är ett helt normalt utseende på en glad men överspänd valp, upp i mattes famn och sova är det som behövs då. Nu behöver hjärnan få sortera de nya intryck som kom in på promenaden.

Lexi gillar balkongen, hon går dit ut och sätter sig och tittar på allt som passerar nedanför, så fort jag har dörren öppen. Jag har ett galler balkongräcke där jag har satt väv på hälften och hönsnät på den resterande biten.

Det hönsnätet kom upp då jag hade en Whippet, Boss, som körde ut sitt huvud igenom gallren och knappt fick tillbaks det. Sådant klarar inte mitt matte”oroliga” hjärta, så det åtgärdades direkt, det var ju perfekt för Lexi hade kunnat komma ut längre än med bara huvudet, mellan gallren.

Vi har varit hos min revisor, jag fick väcka henne i förtid för att komma i tid till honom. Lexi var lite bitig första minuterna men föll sedan i sömn i min famn medans jag strök henne över magen. Magen är en moderligt magisk lugnande punkt för både människobarn , valpar och andra däggdjurs ungar.

En liten promenadsväng tog vi på vägen hem, nu har hon ätit och har överslagsbus, dags att natta henne eller ut och kissa henne. Hon somnade.

I eftermiddags så åkte vi till Fido´s, sol och nästan sommarvarmt gör denna vår oas extra trevlig att bevista. Lexi åkte tyst i bilen och gav ljud ifrån sig först när motorn stängdes av, vad duktig hon är. När jag tar av henne selen, som hon har på sig bak i bilen, så lyfter jag inte ut henne ur bilen förrän hon sitter ned. Så måste det gå till med en vuxen hund, att hunden väntar på ditt ok innan den får hoppa ur bilen.

Efter Fido´s så åkte vi till ”min” datorfirma för att få hjälp med installationen digitalkamera – dator och hur man hanterar allt, mail, bilder och så vidare. Lexi var slut efter att vi varit på Fido´s som vanligt. Datorfirman ligger i samma område som Fido´s så det var bara en liten bit att åka innan det var dags att gå av igen, hon somnade nästan meddetsamma på datorfirman.

Jag lade ut min kofta och visade henne den platsen, där lade hon sig och sov, så kom en kille förbi och hälsade. Hon hälsade artigt och glatt sedan lade hon sig ner igen och somnade om, oj nästan för bra för att vara sant. När vi kom hem var det matdags, hon fick en halv kavringmacka med leverpastej på som extra gott i maten. Hon åt upp allt på en enda gång, under tiden som hon stod och åt gick jag dit och lade i två bitar melon, dom slank ner direkt.

Jag kommer att ”störa” henne på detta positiva sätt när hon äter och eller tuggar på tuggben emellanåt, under hennes uppväxt. För att eliminera att hon någonsin skall reagera på mig, när jag är nära henne och hon äter. Jag får aldrig bli ett hot, en konkurrent om mat. Jag skall istället uppfattas som positiv ”luft” i matsamanhang.

Idag har Lexi träffat/hälsat på Fanny sju månader gammal (klippt) Havanais eller Malteser eller något liknande och vid ett annat tillfälle idag hälsade hon på tolvåriga, pigga dvärgschnauzern Nelson.

Hon är försiktig med inledningsmötet, nos mot nos men sedan är det full gas, hon lär väl få ett backslag endera dagen, det är inte alla som uppskattar en så sjövild hälsning.

Lexi börjar också att vistas i rum där jag inte är, kortare stunder. Oftast handlar det än så länge om att hon busar med något och inte att hon går och lägger sig i ett annat rum för att sova, det tar nog ett tag till. Men hon kan ligga kvar i sin iglookoja, på soffan om jag går en kortare stund bort. Är jag borta för länge så kommer hon efter, är jag tråkig så gnäller hon när hon kommer mot mig, men lika ofta kommer hon till mig tyst.

Nu vaknade hon och gick och satte sig vid dörren, ut och kissa. Undrar om det sakta börjar planteras in att man går till dörren när man är nödig, hoppas på det. Då är det enklare om hon är delaktig i kissrutinen och inte bara jag som skall vara observant, vi får se de närmaste dagarna/veckorna om detta beteende ökar/fortsätter.

Lexi fick kvällsmaten i en mjölkpaket, två kycklingbitar, torrfodret och ett märgkex, hon löste uppgiften helt själv, wov vad duktig hon är.

På kvällarna ligger hon i soffan hos mig, framför teven och i princip sover hon hela tiden, så kväll och natt är mer eller mindre en enda lång sömn, jättebra och skönt för mig. Ikväll så hoppade hon, gracilt likt en katt mellan soffan och fotpallen. De står med, kanske en och en halv decimeter mellan varandra. Soffan hoppar hon upp i själv, när hon är pigg och har lite fart, den är trettiofyra centimeter hög, alltså en relativt låg soffa/sitthöjd.