Lördagen den 26 April ;

Lexi väckte oss vid halv sjutiden, hon sov själv inatt, efter att hon somnat i sängen i natt hos oss, så lade vi henne i korgen och där fortsatte hon att sova. Skönt om hon sover själv när man är två i sängen, vid halv fyratiden kom hon i sängen, jag lade tillbaks henne och viskade söta ord i örat samtidigt som jag klappade henne mellan ögonen, ett rofylld fläck, även hos oss människor. Kallas tredje ögat. Hon somnade om.

Halv sju var vi ute och kissade sedan låg vi och gosade i sängen allihop, till klockan nio, då började jag göra mig i ordning, jag har en konsultation idag.

Erik var med Lexi mellan klockan tio och två, han sa att det gått bra men en viss vild framfart av lek hade lämnat ett spår precis över hans ena ögonbryn, vass valptand.

Jag hade glömt att säga till Erik att hon skulle ha mat vid lunch, så hungrig var hon när jag kom. Vi tog bilen till Pålsjö skog och gick en kort valpsväng, där träffade vi en röd och en svart Dvärgpinscher, två unga herrar. Oj vad stor men ändå valpig Lexi såg ut jämfört med dem, trots att Dvärgpinschern är en miniatyr av pinscher så är det en avsevärd skillnad på dom, tycker jag.

Hade de inte varit kopplade så hade det varit full fart och säkert kul, med samma temperament som de ändå har. Lexi blir nog en stor, kraftfull tik, är min gissning idag när jag såg henne vid sidan av kusinerna.

Skogspromenaderna är ju alltid spännande och kul, med allt vad skogen har att bjuda plus att jag är en engagerad matte, så klart. Jag lade några godisar på lite stubbar och omkullvälta trädstammar och hade visselpipan med som jag visslade i ett par gånger. Hon sköter kontakten bra och belönas med både godis och positiva belöningsord.

Extra kul var det i dag, Erik höll Lexi i ”långlinan” och är inte lika alert som jag och vet inte till exempel att fågelskit och speciellt färsk duv-/andskit är rena parfymen för hundar, även för en tolv veckors valp. Så nu stinker hon usch, det blir en ny erfarenhet i samband med det tillbudet för Lexi, schampo och vatten.

Mat och sova var det som först gällde för Lexi, tyckte jag när vi kom hem, vi väntar med schampot tills hon sovit och då har Erik återkommit från sin bastustund, och då skall han få lukta så att han lär sig att man försöker förhindra fågelbajsrullningar i framtiden, det luktar vidrigt.

Lexi hade bara sovit en stund under tiden jag varit borta, så sömn behövs nu. Hon hade gått och satt sig vid dörren och gnällt och när Erik frågade -Skall vi kissa? och tog i kopplet. Så hade hon viftat på svansen, både kiss och bajs var det. Man vågar inte tro det, men har hon börjat förstå så bra ? ?

På kvällen gick vi till en av krogarna i Marinan, där får man ta in hund om sittande gäster inte misstycker. Vi tog med Din Plats och lade under bordet, där låg Lexi.

Den första kvarten var hon lite ostyrig men gav sig och somnade in och sov gott i cirka fyrtio minuter, då vi fick väcka henne för att gå hem.

Hemma fick hon sitt kvällsmål och vi tittade på teve före nattrundan.

Det blir en duktig liten hund, det här.