Onsdagen den 30 April ;

Oftare och oftare tar jag nu lyxen att gå på toaletten innan jag går ut med Lexi, för säkerhets skull så tar jag med henne in på toaletten, så jag har full koll. Trots det är jag blixtsnabbt ut med henne för kiss och bajs. Sedan upp igen för morgonmålet och sedvanlig lek, uppfordrar av Lexi. Ingen långrunda den första.

Andra morgonpromenaden tog vi idag två kvarter längs Drottninggatan och avslutades vid Teaterns gräsmatta, ingen kul promenad men nyttigt att möta lite morgonmänniskor som inte har tid att stanna och klappa valp, plus trafiken på Drottninggatan, behöver ses/upplevas mer. Jag valde denna morgonväg delvis för att jag nu intensivtränar promenad över gatan/passera trottoarkant.

Jag håller in henne och säger Gata och av det förväntar jag mig, redan, att hon antingen sätter sig eller tittar upp på mig, då ger jag klartecken att passera. Oftast ser jag till att det går att passera direkt när jag påkallat uppmärksamhet för gatupassage. Det är viktigt att belöningen är direkt i början vid nyinlärning, fördröjd belöning kommer i ett senare skede. Och det är fördröjd belöning om man får rätt kontakt vid gatan och inte direkt kan belöna med att passera.

Mycket arbete idag men det har varit ok, då Lexi sover gott i sin iglookoja och idag sov hon också en lång stund på kistan vid fönstret, efter att hon blivit uppburen där av mig och hon suttit och tittat ett tag. Hon sitter också mycket på balkongen, om hon kan för väder och vind, och följer händelserna nedanför.

Lunchpromenaden på Gröningen innehöll mycket: Det finns en ganska stor halvcirkel med strandsand i, precis intill Gröningen. I den var det grävning och grävning, det är kul att gräva i strandsand den kommer liksom tillbaka ner i hålet, och massor med ”fnatt”spring runt, runt i sanden. Visserligen är temperaturen mot sommarvärme idag igen, men detta var första gången som jag såg Lexi busa så att hon hade tungan hängande ute.

Vi träffade Baloo, som inte tycker att det är intressant med valpar/Lexi, vi träffade, min förra hund Zappas favoritgranne, Bichon Frisée killen Bobby, han tyckte Lexi var sådär lagom kul.

Alla dessa hanhundar som är artiga men ointresserade kommer att byta skepnad till oartiga och överintresserade när Lexi blir en vuxen tjej. Innan vi lämnade Gröningen träffade vi Hugo, en Weimaraner hane, de är ”spök”grå och uppfattas av oinvigda betittare som underliga.

Lexi blev livrädd för honom, dessutom är han hoppig och busig, de rörelserna och denna ”märkliga” svårlästa färgställning gjorde att det tog extra lång tid att våga sätta näsan mot hans nos. Lite för mycket stress blev det av denna lunchpromenad, det märks i att Lexi morrade, bet i kopplet och inte alls var kontaktbar, det tog tid att få kontakt för att gå över gatan, så jag löste det med att ta upp lilla fröken i famnen, nu sover hon som en stock. Många erfarenheter skall sorteras in nu.

Vi gick till stan på ett par ärenden, hon är snart för tung att bära i magväskan. När vi kom hem så fick hon sin eftermiddagsmat i mjölkpaket, det är kul och hon håller nu på att ”mörda” mjölkpaketet efter att hon ätit upp alla torrkulorna. Nu skall vi sova en tupplur, för ikväll är det Valborgsmässoafton och Erik kommer, vi kanske går och tittar på någon eld. Det har börjat att duggregna så elden får nog vara.

Aftonens dessert bestod utav skuren, färsk frukt med riven choklad, in i ugnen femton minuter, hmm. Lexi var med vid tillrättningen. Hon äter jordgubbar, banan, äpple, morötter, gurka, tomat och melon.

Valborg firades in med att det smälldes av ett fyrverkeri i stan, perfekt under tiden var teveljudet avstängt så att ljudet skulle höras ordentligt. Lexi var upptagen med att äta godisar och helt oberörd, bra början på en positiv skott-träning.