Torsdagen den 1 Maj ;

Morgonkiss för Lexi och sedan upp i sängen och sova igen, skönt. Det är gråkallt idag med duggregn i luften och mycket vind, vi får se vad denna dagen ger för promenad.

På tal om kallt, jag masserar Lexis öron vid öronroten och stryker fingrarna längs med hela öronlappen, när hon är halvsovandes/avslappnad. Detta för att vänja in henne vid att få öronlapparna masserade och därmed öka blodgenomströmningen. Pinscher och hundar med liknande tunna öronlappar har lätt för att få förhårdnader i ytterkant på öronlappen och på vintern blir de väldigt kalla.

Så detta är ett sätt att förebygga förhårdnader och köldskador på öronlapparna, invänjning i valpåldern gör saker helt naturliga i vuxen ålder. Viktigt att ha en god fysisk omvårdnad av sin hund och kunna hantera den, bland annat för eventuella framtida behov hos veterinär.

På tal om omvårdnad, idag blir det klofilning och öronrensning. Öronrensningen går till så att jag fuktar en bomullstuss med lite öronrengöring. Med tussen tvättar jag rent inne i den synliga delen av innerörat, om tussen blir brunaktig/smutsig så får man göra om det igen, tills den är ren.

Är det mycket smuts på tussen/i örat bör en veterinär titta i örongången så att det inte är en öroninflammation på gång, som Lexi hade för ett tag sedan. Hundar med mycket hårväxt i öronen och med hängöron typ Cocker Spaniel där är det extra viktigt att sköta om öronen på sin hund. Hundar med mycket hårväxt i örongången skall få det håret bortaget med en pincett, låt någon kunnig visa er hur.

Fullständigt ösregn vid lunchtid och Lexi har mest sovit idag, mycket energi. Lösningen blev att maten serveras i mjölpaket, hon tycker det är urkul och duktig på att öppna paketet har hon blivit.

Klofilningen förlöpte utan ett motstånd eller gnäll på framtassarna men när vi kom till baktassarna så blev det att sparka och försöka skruva sig ur mattes grepp, vilket hon så klart misslyckades med.

Min guddotter, Filippa behövde hjälp med en bokhylla, så jag, Lexi och Erik åkte dit. Andra gången för Lexi i någon annans hem, hon sov gott där medans det fikades och borrades, efter att jag tagit upp henne i mitt knä. Innan dess var det lite busigt. Filippa hade en tunn matta på golvet som gav vika när man sprang på den, det satte igång överbuset som fick mig att rädda vaser och dylikt genom att lyfta henne upp i mitt knä. Hem gick jag och Lexi, det är cirka tre kvarter, vi passerade en fontän som väckte viss misstanke men ganska snart vågade hon sig fram för att konstatera att det inte var farligt bara blött. Det stänkte ju upp på dammkanten där Lexi stod och tittade. Ikväll blir det bara en kortare promenad och sedan teve, jag är trött. Erik har åkt till sig och vi skall sova tidigt, imorgon förmiddag skall vi till frisören.