Söndagen den 11 Maj ;

Söndagsmorgon och vi var uppe och ute vid sjutiden, Lexi fick mat och sedan tog jag tid för mig själv, hon fann sig snabbt. Hon hittade på lite ofarligt bus och valde sedan att gå och lägga sig själv i iglookojan fast att jag inte satt vid datorn, bra.

Idag skall vi köra till Hemmeslöv igen och träffa valparna.

Lexi kände igen platsen och valpkompisarna, speciellt Fanny den svarta Cocker Spanieln, som även idag var lekfavoriten. Idag var det en Mellan Pudel vid namn Zingo med och en Skotsk Terrier. Den lilla Havanais hunden är de andra vildbasarna taskiga emot, de hoppar över och trampar på honom, när den kommer passerandes i full fart.

Men som Havanais så är man inte så petig och har en egen liten ”piedestal” som bara Havanaiser och liknande småväxta hundar bara kan/får ta plats på. De har en fantastiskt härlig värdighet.

Tio minuter till en kvart är vad promenaden tog idag, också. Efter det är det vatten och sedan var man hungrig, Lexi åt den medhavda maten, drack lite till och somnade på den självvalda platsen, i bilen, nere vid mina fötter, på golvet, jag var alltså passagerare. Där sov hon tills vi kom hem, det tar knappt fyrtio minuter.

Hemma kunde jag laga min lunchmat för kommande vecka, medans hon satt på balkongen. Jag tittade till henne ett par gånger, men inget bus, hon bara satt och tittade på allt folk/hundliv som passerade nedanför.

Nu har jag tagit in henne på kistan och rullat ner persiennen, i burspråksfönstret, så att solen inte värmer på henne. Hon sover, bra för vi skall åka till Malmö i eftermiddag och äta middag med ”tjocka släkten”.

Min ena bror fyller år och vi skall äta födelsedagsmiddag hos honom. Det skall bli spännande, totalt är vi nog fem vuxna, sex barn och kanske någon pojk- eller flickvän med. Vi får se hur Lexi hanterar situationen med så mycket nytt folk och i ny miljö. Ingen i gänget har träffat Lexi mer än Filippa, min guddotter.

Vi åkte upp på Fido´s först så fick Lexi skutta av sig en stund och bilen luftas, jag har visserligen klimator och solskydd på bak- och sidorutorna, men bilen har stått i solen hela dagen och det tar ett tag för den att bli sval, det är sommarvärme idag också.

På Fido´s är det alltid kul, utom när man som Lexi idag trampar på en humla, jag hörde henne gnälla till och precis samtidigt körde bussen förbi. Det kan bli en eftereffekt av att bussar gör ont, men skulle inte tro det. Bussen har ju passerat förbi där flera gånger förut, tiden får utvisa det.

Jag gick bort och kollade där Lexi var när hon gnällde till, där låg en humla som själv fått sig en smäll, för den lyfte inte. Jag trampade på den, usch man skall inte trampa på en humla och inte så här på försommarn, de behövs till alla blommor men en skadad humla som drar till sig en valps uppmärksamhet kan göra mer skada om den inte kan flyga iväg, så det fick bli dens öde.

Vi åkte till Malmö, Lexi uppförde sig perfekt i bilen. På släktkalaset blev hon pussad och klappad på och - oh vad söt hon är, sa de. Jag fotograferade Lexi med de flesta, kul med kort på släkten,” morbröder och kusiner”.

Lexi fick ligga på Din Plats. Jag hade tagit med den, liksom jag tagit med tuggpinnen och mat. Hon gjorde ett par gnällförsök men gav sig väldigt fort, maten stod i köket där hon låg och det kom hela tiden någon som skulle fylla på från den goda buffén och då fick också Lexi en klapp dessutom såg hon oss vid bordet från sin plats. Ut och kissa i parken utanför och upp till desserten.

Till desserten och kaffet satt vi bänkade framför teven, final i ishockey VM, Sverige – Canada tredje perioden och det var en rysare enligt entusiasterna, så där satt vi. Jag är inte så intresserad men visa andra - dom skrek, nästan mål, Lexi blev livrädd och tog till flyktbeteendet.

Om inte jag varit snabb att få stopp på henne, just vid det tillfället satt hon i mitt knä, så hade hon hamnat i en fönsterkarm. Hon lugnade sig snabbt och släkten uttryckte sin entusiasm lite lågmäldare vid nästa, nästan mål tillfälle. Jag hade tagit med Lexis Din Plats och lade vid mina fötter, det fann hon sig i att ligga och låg där och tuggade på tuggpinnen, efter att hon fått smaka lite av den goda glassen av mig.

Hemresan lika perfekt som ditresan, Lexi sov. När vi kom hem fick hon sin kvällsmat i en mjölkpaket, det gav mig lite tid att fixa till en del, sedan busade hon ett tag och gick sen till dörren och gnällde till.

Ut med lilla fröken och hon kissade och pluttade, det är en duktig liten hund. Nu sover hon i iglookojan och snart skall jag varva ner mig själv framför teven, en kissrunda till och sedan en natts god sömn, hoppas jag.

Denna veckan som gått har varit fylld av arbete och mycket tids tajming, det har fungerat bättre än jag väntat med Lexi, hon är ju trots allt bara fjorton veckor och mycket duktig.