Torsdagen den 15 Maj ;

Lexi är mycket bättre, vi var ute och kissade halv sex och sedan sov vi igen, regn ute idag med. Vi sov länge. Till nästan klockan tio, oj matte också trött, det blir man av anspänning, som är min akilleshäl när mina vovvar inte mår bra, försöker behärska det.

På andra kissrundan var hon bara lite linkandes. Jag skall på ett möte klockan kvart i elva och då får Lexi vänta i bilen, träning av att vara ensam. Det har skett ett par gånger nu i bilen och hon verkar var tyst, jag har varit borta max femton minuter.

Min bokade tid kvart i elva var kvart i tolv, så jag åkte till Ängelholm och köpte balkongblomster, fina växter/blommor där. Jag hann precis fram och tillbaks och kissa Lexi, så hon fick en sin energi reducerad via åka bil, vänta, kissa på nytt ställe – snabbt, åka bil igen och vänta i femton minuter på matte i bilen. Hon gnällde när jag kom, så jag väntade att gå in i bilen tills hon var tyst.

Det märktes när vi kom hem att hon varit lite stressad, hon hoppade och for, bet i kopplet på kissvängen och stod och studsade så när jag gjorde i ordning maten till henne, att hon pep till. Det var hittills idag ända pipet från henne om ont i benet.

Vi gick en kort kissrunda, jag bär henne upp och ned för trapporna och vid kul möten, just nu de närmsta dagarna så att benet läker. Andra skriket över ont idag, kom när vi kommit in. Jag tränade lite med henne och hon är så ivrig, så att hon gör sig illa, så fort som hon inte lyssnar utan börjar stimma och eller fjanta runt så går jag ifrån henne. Hon kommer snabbt efter och sätter sig, så börjar vi om. Ibland får jag lämna henne igen. Eftermiddagsmålet serverades i mjölkpaket på kontoret, med stängd grind. Just nu får jag stänga av mellan rummen för hon far så att hon gör sig illa, typiskt tonårsfnatt. Hon hade en finne under hakan och en på magen idag, tonåring just det.

Lexis morgonlek har ju uteblivit två mornar, den tog vi igen, stillsammare i hundplatsen i rummet, den mjuka grottliknande platsen jag nämnt förut.

Vi hade lite draglek med olika leksaker, men på det hela taget har det varit väldigt lite energi reduktion idag, hon får fnatt och busar mer än vanligt. Det är väl ok men man är ju rädd att hon gör sig illa igen.

Kvällsmat med leverpastejmacka, slank ner som vanligt. Ut och sköta behoven och sedan går kvällen mot sitt slut framför teven, jobbigt med en pigg valp som skall vara stilla, hoppas hon är ännu bättre imorgon. Precis nu drog hon en repa igenom rummen, jag satte upp kompostgallret mellan rummet och köket, dom där fartrusningarna är rena döden för ont ben.