Lördagen den 17 Maj ;

Vi vaknade klockan sex, vi gick ut, så Lexi fick sköta sina behov. När vi kom upp fick hon mat och jag läste tidningen till en god kopp varm choklad och en kaviarmacka med citron på, hmm.

Vi gick upp på sängloftet och somnade om ett tag, Lexi fick hicka. Det var länge sedan hon hickade, tycker jag. Valpar hickar väldigt ofta, under en period. När vi vaknade igen så gick vi en kort kisspromenad mot stan, där jag köpte några läckra servetter och ett blockljus, hemåt igen men in i bilen. Jag var i behov av nya Levis jeans och vi åkte till en outletbutik och sedan till en plantskola. Lexi fick vänta i bilen båda gångerna, hon protesterade andra gången men jag tog ingen notis och när jag kom tillbaks, så var hon tyst. När jag kommer in i bilen så vänder jag mig om och erbjuder en godis samtidigt som jag hälsar på henne, ibland har hon inte tid att ta den.

Vi sov middag på sängloftet, mysigt och en del av livet som också skall göras så att Lexi vet. Hon trodde att vi skulle busa, så hon bet i filten och när hon inte fick det så började hon tugga på sin tuggpinne, till slut förstod hon, sova.

Vi åkte till Pålsjö skog och gick en bra promenad, Lexi hade ”långlinan” på så jag fick flera tillfällen att stoppa henne, när det kom joggare och när hon skulle jaga skogsduvorna. Joggarna som vi mötte var jättekul, vi får åka till skogen någon eftermiddagskväll, då är de många av dem där och träna henne att stanna när hon ser dem. Jag la lite godisar på några stubbar, visslade in henne några gånger, hon kommer som ett streck. Hon letar godis lugnt och metodiskt. Hon är haltfri även idag och ännu har jag inte hört något ont skrik, skönt.

Jag gick förbi några utplacerade fällda trädstammar, som skall hämtas av timmerbil. Det var ek, så stammarna gav bra grepp och det fanns många skåror där godisbitarna la sig perfekt, Leeta godis. Lexi hoppade upp själv och gick balans medans hon sökte av stammen.

Idag började jag också att ge henne godisbelöningarna från vänster sida, det är praktiskt att ha en hund som alltid söker en sida hos oss, bra med tanke på promenad vid vägar, om man tänker tävla i lydnad och rent generellt i livet. Det är klart att jag även belönar henne när hon kanske är mitt framför mig hon är ju bara en valp och det är viktigare att belöningen kommer i rätt tid för rätt utförande, än att hon alltid redan nu skall veta att hon skall hämta sin belöning från min vänstra sida, men ändå, tanken är påbörjad.

Efter skogen åkte vi till hundkyrkogården, Lexi fick vänta i bilen medans jag vattnade och klippte lite gräs runt gravplatserna, tre vovvegravar har jag. Nu är vi hemma igen och hon har fått mat och håller på att leker med sig själv med den stora lila tennisbollen i rummet, hon kommer inom till mig ibland och undrar om vi inte skall leka, jag ställer upp en liten stund, rädd om benet fortfarande.

Nu kom hon och lade sig i iglookojan, vi har precis varit ute och kissat. När Lexi är trött så får hon två små veck precis över ögonen. Jag glömde ju så klart Rosmarinvattnet innan vi åkte till skogen så när vi kom hem från skogen så tog jag en fuktig handduk och drog över henne med, lite senare kollade jag henne igen, på jakt efter fästingar, verkar inte ha fått några idag men jag kommer att göra en check till. Varför glömmer jag Rosmarinvattnet, det är ju så bra, bäst att sätta upp en kom ihåg lapp vid kopplet.

Lexi är uppmärksam och lyhörd, kul att träna med, vi tränar vardagliga ting som skall fungera såsom rumsrenhet, inte bita på en hel del saker, sitta vid dörren och låta besökare komma in innan man stormar till hälsning, kunna gå och lägga sig och koppla av, vara stilla vid omvårdnad med mera.

Rent konkret så tränar vi Tumme tott och alla de andra fingrarna, öppna olika former av paket med godis i, Leta-upp godisar, Nej, Kom, Sitt, Ligg, Vänta, Gata, Stanna och Hälsa, inget av detta ställer jag något krav på ännu utan bara planterar in det i vardagen flera, flera gånger om dagen. Vissa saker gör jag kanske inte alls på några dagar för att tillfället ej givits. Med visselpipan tränar jag inkallning med den ljusa höga tonen och Ligg med den mörkare.

Just nu så är Lexi på kistan vid burspråksfönstret och så ser jag henne börja skaka, jag går fram till henne och ser att Åsa och Millie är på gatan. Jag knackar så att Åsa ser oss och de vinkar till oss, Lexi börjar vifta på svansen och pratbuffa mot dem, snart har hon full koll på vår gata från kistan och eller balkongen.

Det blir kokt torsk med citronsås och potatis till kvällsmat, hmm en favoriträtt för mig, Lexi skall få lite fisk och potatis i sin kvällsmat.