Måndagen den 19 Maj ;

Sedvanliga morgonrutiner med morgonkiss, upp och käka med efterföljande Lexi lek och ut på en promenad, idag längs med Marinans kajpromenad på ena hållet och Kungsparken på andra.

Kommunalanställda strejkar, vilket innebär att det är mycket mer skräp som ligger, lite här och där. Det gör promenaderna med Lexi besvärliga då jag får passa henne mycket, så att jag ser vad hon stoppar i munnen. Tuggummi tillhör inte det som städas upp men dom har Lexi fått smak på, lika ofta som jag lyckas få ut dem ur munnen lyckas hon svälja dem.

Det är inte bra att behöva vaka så över sin valp på promenaderna, hon lär sig ju blixtsnabbt att om hon vill exempelvis svälja tuggummit så har jag inte en chans att hinna hindra henne, jag försöker att vara förutseende och se vår färdväg före henne och så lockar jag med lek och godis. Att hålla på och neja henne förstör bara kontaktordet Nej, så det undviker jag när jag vet att jag kan bli förlorarn.

Efter andra promenaden så tvättade jag ur Lexis ögon med ögonbad och torkade ur hennes yttre örongång med öronrengörings medel på en bomullstuss, den var ren och fin inget smuts i öronen. Ny klofilningsdag närmar sig och så skall jag mäta och väga henne.

Jag stängde grinden om Lexi inne på kontoret, satte mig vid köksbordet och läste tidningen. Det gör jag oftast varje morgon, radion är på och jag har ingen kontakt med henne inte ens om hon visar sig vid gallret. Det har börjat att planteras in bra hos henne, hon går oftast in i iglookojan och somnar.

Idag gick jag ner med soporna mitt i tidningsläsningen och påkallade henne så till vida att jag använde kontaktordet jag har använt när jag lämnar henne i bilen, Vänta, när jag gick ut.

Jag gick inom tvättstugan också, så det tog nog nästan tio minuter som jag var borta. När jag kom tillbaks hördes inget men hon satt vid grinden och såg lite snopen ut. Jag sa Bra och slängde in en Doko, satte mig vid tidningen igen. Först tog hon inte Dokon, hon gnällde till lite, jag noterade inte henne. Hon vände sig efter Dokon, åt den och återgick till iglookojan. När jag kom in till kontoret så tittade hon bara på mig från sin sovplats, jag sa lågmält Bra och satte mig och jobba. Hon låg kvar och sov.

Lunchpromenaden blev på Fido´s, där Lexi definitivt vann idag. Hon hittade och stoppade i sig en del av en macka, kattbajs och något slajmigt ”äckligt” från en del av ett djur. Tidigare gånger har jag lyckats skrämma henne genom att komma rusande snabbt mot henne när hon hållit på och ätit ”skitgrejer” och hon tappat det, den gubben går inte mer. Hon vet att jag skall försöka ta det ifrån henne, jag gjorde två försök och gav sedan upp, jag gick runt och tyckte mig inte se något men jag har ju inte en hunds luktsinne och de ”ser” ju mycket med lukten. Bara hoppas att det kommer ut i normal konsistens.

Innan vi kom till Fido´s gjorde jag ett ärende hos en bekant, diskuterade den hopfällbara hundkojan, eventuellt får jag med den som reklam i Välkommen valp videon, den pratstunden tog nog en tjugo minuter, då satt Lexi i bilen. När jag gick ifrån bilen skällde hon men var tyst vid mellanchecken, jag öppnade villadörren och lyssnade, och var tyst när jag kom tillbaks, bra gjort tycker jag.

Det blir lite mindre mat nu i eftermiddag och bara torrfoder, för att ha full koll på magen.

När vi kom hem kom vi samtidigt som Åsa, Millie och Oliver, Lexi blir överlycklig av att se dem. Vi började idag med att de fick hälsa på henne först när hon sitter ned, Lexi far som en ”idiot” så fort hon skall hälsa på någon och speciellt mycket mot vissa personer så klart.

Det blir en av de ”onda” rörelserna för hennes framben, när hon hoppar och tråcklar in sina framben i folks famn, sjalar, väskor och annat som hänger runt människor.

Varsågod och Hälsa blir kontaktordet för ok att hälsa och jag får börja instruera människor inför mötena. Jag ger dem en godisbit som de kan ge Lexi när hon sitter ned, då kan dom gå ner på huk och hälsa på henne, och man får ju kallt räkna med att hon kommer att hoppa och studsa även då, men framfarten mot människorna blir lugnare. Sedan ger sig det andra efterhand som hon förstår att det blir ingen hälsning förrän man tar det lugnt och sitter ned och så blir hon ju äldre också.

Jag fick chansen att lämna Lexi en gång till idag, då jag såg en ledig parkeringsficka nere på gatan, ibland är det helt hopplöst att få parkering utanför mig. Både Teater, Konserthus och City inpå och alldeles för lite p-platser, som i de flesta städer förmodar jag.

När jag kom in igen låg hon innan för grinden, tyst, jag sa Bra och gick hit till datorn och satte mig. Jag lämnade henne med Vänta och precis som när jag går, så är det inga avskedsscener och det får det inte heller bli några översvallande hälsningsscener när man kommer, bättre att vara lite extra gullig/kul efter att man varit inne ett litet tag.

Dog bag som jag införskaffade idag, en hopfällbar hundbur, helt kanon. Gå in på www.serpentinen.com och se själv. Har jag fällt upp i rummet och lagt in Din Plats, hela denna blir nu Din Plats eller Platsen. Jag kommer att träna Lexi att gå in i den med kontaktordet Platsen, genom lekar med godis och leksaker. Denna bur är perfekt när man åker på föredrag, radion, hotell och andra sammanhang där jag har Lexi med mig och där jag vill att hon skall finna en egen trygg plats. De flesta kommer nog att använda den hemma, på tävling och utställningar.

Lexi var lös i magen vid sextiden ikväll, precis den tiden det tog för det ”äckliga” hon stoppade i sig på Fido´s att komma igenom tarmarna, hoppas vi slipper diarré-pluttanfall inatt. Ingen mer avföring idag och natten förflöt lugnt.