Fredagen den 23 Maj ;

Vi vaknade till ösregn och gick ut för Lexis morgontoalett, vissa av husen som ligger mitt emot vårat har utskjutande balkongdelar, som gör att man får tak över huvudet. En del av en murgröneslänt har också det, dit söker sig Lexi vid regn. Upp igen och hon blev torkad, som idag verkade gå upp för henne att det var skönt, man blev torr, mindre bit i handduken och mina händer. Frukost och lite morgonlek innan jag stängde in mig för min morgontoalett i badrummet, när jag kom ut så låg Lexi i soffan och halvsov, med ett öga kikandes på mig. Vi delade på ett äpple och lekte en kort stund. Lexi har fortfarande tungspetsen ute ibland, framförallt när hon liksom väntar på att något skall hända.

En av fördelarna med att jag från dag ett gett Lexi en godis innanför dörren, när vi kommit in utifrån är att man slipper en dyngsur hund som springer in i hemmet, fortfarande hällregn på förmiddags promenaden.

Efter lunch åkte vi upp till Fido´s, lite granna tränade jag men Lexi har upplevt Fido´s som ett picknick-ställe och det är inte kul att träna då, när marken är intressantare, vi åkte till skogen, Pålsjö skog.

Förlängningen av Landborgspromenaden går igenom Pålsjö och framförallt förbi ett område som kallas Thalassa, förbi ett vandrarhem med det namnet, dit åkte vi och gick en kortare promenad. Vi träffade Kasper en strävhårig Tax kille och Pongo en blandras mellan Shih Tzu och Papillon. Pongo är bekant med Fanny och Joye som vi träffar hemmavid ibland och jag ber att få korrigera dessa hundars blandning Lhasa Apso och Papillon, enligt Pongos matte.

Lexi uppförde sig som en fyramånaders valp skall mot två äldre herrar, hon visade upp hela magen och låg alldeles, nåja nästan alldeles stilla medans dom luktade på henne, sedan var de full fart som gällde och Pongo hade ju lika mysiga mustascher att dra i som Fanny och Joye, vilket han tillät henne göra. Det kom en äldre Golden Retriever dam och passerade, Lexi och hon luktade på varandra. Vad kul med en äldre tik som är vänlig som första åtgärd, inte ovanligt med surkärringar bland tikar mot valpar. Hem och kolla över om vi hade några fästingar med oss, nä inte vad jag kan se. Rosmarinvattnet brukar fungera bra.

Eftermiddagsmaten serverades i mjölkpaket och i det så la jag en tom toapappersrulle som jag vikit in kanterna på och i den en bit Pedigrees Sandwich och två bitar torkad Oxlunga.

Lexi tycker att detta sätt att äta är spännande, kul och gott. Jag bad henne Sitt i hallen och gjorde tecknet för Stanna kvar, gick två meter och kastade in paketen i rummet, gick tillbaks fick ögonkontakt och sa Varsågod. Pedigrees sandwich är nya godisar för mig, Lexi tycker att dom är Jättegoda. Torkad oxlunga och Frolic är väl annars vad jag är van vid att alla hundar älskar och givetvis köttbullar, falukorv, blodkorv och hemlagad torkad lever.

Erik kom och vi gick på krogen, alla tre. Lexi var stökig, så till vida att hon skulle slicka på golvet, titta på bordet och så vidare. Jag hade hennes fäll med mig och den låg i ett hörn bredvid mig. Ju fler gånger man tränar att gå på krogen med Lexi desto bättre lär det bli. När vi suttit ett tag frågade ett par andra gäster om det var ok att de tog in sin vuxna Rottweiler hane, Devil kom in och kom och hälsade på Lexi, han snusade av hennes bädd och fick lite klappar. Tålmodigt lugn hade han mot Lexis valptosiga underkastelsehälsningar. Hemma fick hon godissök och sedan natti, natti.