Lördagen den 24 Maj ;

Regning morgon, igen. Handduken hade jag lagt fram på hallgolvet, när vi kom in satte sig Lexi på den, kanske en miss men hon tyckte nog att det var skönt idag också att bli torr åtminstone på huvudet. Lördagsmorgon frukost med leverpastejmacka i, hmm gott.

Jag börjar mer och mer att ge Lexi spontangodiset från min vänstra sida. I början trodde hon att det var förenat med något skumt. Men hon börjar nog tro att det är bara godisutdelning, vilket det är i sig, men det skall bli den sidan hon söker sig till när hon söker mig, är det tänkt.

Jag duschade henne med Rosmarinvattnet och så åkte vi till Thalassa dels för att fotografera mig och Lexi med den hopfällbara hundburen och dels för en promenad.

När vi kommer ut ur porten träffar vi Milton, han börjar tycka att hon är intressantare och hälsar lite mera på henne. I skogen träffade vi en gammal bekant till mig, Anna-Lena, hennes mamma och deras Engelska Springer Spaniel, med jaktlinjer, Karma. Karma var intresserad och är en trevlig herre på snart tio år, de lekte, nosade runt på varandra en bra stund. Karma tyckte hon luktade så gott att han försökte para sig med Lexi både framifrån och bakifrån, tänk så dofter kan ställa till det. Lexi undrade vad han menade och slängde sig på rygg för att visa magen och underkastelse/sin litenhet.

Efter att vi hälsat färdigt på Karma så tog vi ett kort på den hopfällbara buren med mig och Lexi, sedan gick vi den promenad jag gick igår med Lexi. Hon var lös och skötte det perfekt, höll kontakt och hade koll om jag råkade vända åt ett annat håll, än hon trodde vi skulle gå. Jag stannade och handlade på vägen hem och när vi parkerade bilen hemma så kom precis Baloo med sin matte och husse, som bara måste se på Lexi.

Baloo är fortfarande blyg/ointresserad av Lexi, Lexi är å sin sida är väldigt intresserad av Baloo och andra som visar ointresse för henne också för den delen, ett typiskt valpdrag.

Hon försökte få noskontakt med Baloo inifrån bilen där hon satt bakom bilgallret, jag lade några godisar nära gallret för att se om jag kunde få Baloo att hälsa lite, men artig som han är var det med nöd och näppe som han tog godisarna.

Klokt, man tar inte ätbara saker så nära en annan hunds domän, men hon är ju valp och signalerar – jag vill, jag vill ha kontakt plus att både jag och Baloos matte sa övertygande, Ta godisarna.

När vi kommit upp och varit inne en liten stund så ringde Ulrika. Hon och Esther kom ner en stund, på lite fika. Esther är en dam som inte vill ha närkontakt med andra hundar, har aldrig velat, dessutom är Esther nyopererad för livmoderinflammation, så Lexi stängdes in på kontoret efter att hon fått sin mat, så att Ulrika och Esther kunde komma in.

Efter ett tag satte jag upp kompostgallret mellan köket och rummet, så fick Esther vara i rummet och Lexi kunde röra sig mer fritt. Lexi försökte göra lekinviter från sin sida stängslet men Esther visade bara hur man ser ut när man inte vill, hela tandraden visades upp och så skällde hon, Lexi tog det inte på allvar och fortsatte att försöka få kontakt. Jag tog upp henne i min famn och hon höll på att somna där, när Esther började skälla igen, något hördes utanför. Nya försök från Lexi vid gallret att få kontakt med Esther men till slut gav Lexi sig och lade sig och somnade, hon hade sovit fem minuter när Erik kommer.

Erik gick in på kontoret för att sätta upp galler för trappan, från sängloftet. Detta övervakades av Lexi och efter ett tag, cirka tjugo minuter så kräktes Lexi upp en del av nästan färdigsmält föda, igen. Bara några dagar sedan sist?

Hon har visserligen varit vaken många timmar och träffat Milton, Karma, Baloo och Esther, sprungit en sväng i skogen, detta kan nog få magen att vända sig på en valp, för lite sömn kan bli stress som får magen att reagera eller så har hon stoppat i sig något som skulle upp. Jag tycker ju ändå att jag har järnkoll på vad hon stoppar i sig. Hon såg inte ledsen ut för att hon kräkts och inte verkade hon på något vis hängig. Erik gick ut och kissade henne, hon kräktes lite till. Nu ligger dom båda dom på sängloftet och sover.

Lexi fick lite mat och efter en stund, när vi hade ätit så gick vi en promenad runt Gröningen och lite i hamnen. Vi hade sparat lite kött och kokt det till Lexi ihop med kokt potatis och lite apelsinsås, detta fick hon lite utav ihop med torrfodret, tror du hon gillade det ?

Eurovisionsschlagern i kväll så det skall vankas god dessert, pannkakor med glass, sirap, chokladsås, persikor och mandel, hmm. Lexi fick en liten smakbit pannkaka, det gillade hon det också.

Den senaste veckan har Lexi börjat att vara mer vaken på kvällstid, sommartiden, ljuset och att hon blir äldre gör det. Det är extra tröttande när man innan fått kvällarna i lugn och ro från valpbus och nu börjar tonåringen vara vaken längre tid och kräver längre uppmärksamhet, så klart av mig. Gulligt med valp men tröttande.

Kvällen avslutades med ett ganska rejält åskväder, då sov Lexi. Hon öppnade ögonen vid knallarna men somnade igen, teven var på och dom sjöng som bäst på eurovisionsschlagern. Det bidrog nog till att hon inte noterade åskvädret något vidare. För oss mattehusse gäller det att vi tänker på att signalera ointresse och lugn för åska och fyrverkerier till vår hund, extra viktigt är att valpen får den uppfattningen, att åska är ointressant. Men oklokt ur naturens perspektiv vore det att ignorera åska. Milton, som är vägg i vägg granne, hördes ylskälla efter varje knall, han gillar inte åska, men vilken vuxen klok hund gör det. Lexi noterade Miltons ljud mer än åskknallarna.