Tisdagen den 27 Maj ;

Vi vaknade till väckarklocka imorse, klockan sju. Sedvanlig ny rutin, Lexi ligger och sträcker sig medans jag går på toaletten, sedan får jag sätta på henne selen och börja puffa på henne för att hon skall börja gå det första steget i trappan, ut med Lexi när hon kommit ner från sängloftet.

Idag skall vi köra till Kristianstad, så när vi kom upp från rundan så ställde jag mig och gjorde lite färdkost till både Lexi och mig, då gick hon omkring och gnällde och gnällde, försökte gnälla nära dörren. Det funkade ju ett par gånger i går kväll, jag fortsatte med mitt pyssel, serverade henne mat som hon åt lite av och hon fortsatte gnälla.

Jag struntar i henne när hon gnäller om jag vet att vi precis varit ute, hon har friskt vatten och fått mat, då uppmärksammas inte gnäll och gnöl. Hon lade sig i sin Plats nu när jag skriver, man hör nästan på gnällsorten – Lek med mig, - Jag vill leka.

Lexi var tyst men pigg på väg till Kristianstad, jag ser i backspegeln när hon står upp där bak och försöker komma till mig, hon står och hänger på baksätets ryggstöd.

Jag har med mat och vatten och hennes Plats, jag binder fast henne i ett bord. Hon är för liten för att ha lös i en studio, med alla dessa sladdar överallt.

Första halvtimman av sändning som idag var med Karin, Bosse Klar är på semester, var hon busig, välte ut sitt vatten, snodde in sig i ett bordsben och gnällde högt för att hon satt trångt fast. Britt-Marie som är x-hundägare kom in och hälsade på Lexi, hon hälsar alltid en extra stund på Lexi, saknaden är alltid stor när man mist sin hund och då är nya hundmöten alltid trevliga. I musikpausen tog jag av mig mina hörlurar och fixade till Lexis insnörda situation och kopplade henne något kortare, la fram hennes tuggben framför hennes näsa, -tugga sa jag och det gjorde hon en stund.

Efter sändning gick vi in i Kristianstad centrum en sväng och igenom en park. På en av gågatorna träffade vi en stilig, artig svart Stor Pudel, som hon hälsade på. Sedan körde vi hem, då sov hon som en liten ”gris”.

Precis när vi kommit in i Helsingborg så är där en jättefin bokskogspromenad, kallad Välaskogen, dit körde jag för att hon skulle få lite luft och uträtta sina behov, som hade doftat i bilen på väg hem. Lexi släpper sig rätt mycket när hon sover på sin mat och som regel verkar det vara att ju hemskare det doftar desto bättre är magen.

Ner i stan och in på banken för att reda ut en sak och sedan hem, då fick hon maten i en mjölkpaket så att jag hann titta till alla mail och telefonmeddelanden som blivit under dagen, nu sover hon här vid mig i sin Plats.

När Susanne kom vid sextiden ikväll så åkte vi till skogen och gick en promenad. Vi gick förbi kossorna och fåren som vi passerade igår, idag var hon mer observant på dem, en tacka kom fram och skulle kolla Lexi hon försökte fly men samtidigt tittade hon och gjorde lekinvit. Lite längre bort på promenaden träffade vi Modesty en vit och brunfläckig Amerikansk Cocker Spaniel tik med sin husse Ola.

Modesty gjorde lekinvit till Lexi, tyvärr var vi på ett sådant ställe att Lexi var kopplad och fick så förbli så lek blev det ingen men ett par lekinvitsskutt mot varandra.

Susanne och jag satt och snackade om jobb och ditt och datt tills klockan var tolv, Lexi låg och sov mellan oss i soffan mesta tiden, vi följde Susanne en liten bit på vägen hem.

När jag kom upp och stod i badrummet och borstade mina tänder så satte Lexi sig vid dörren, hon hade inte pluttat på vår kvällskiss, så jag tänkte hon kanske behövde det, jag var kanske för snabb upp med henne.

Så jag hoppade i byxorna igen och gick ut, sommarvarmt, tyst och alldeles still, fin kväll men ingen kvällsplutt. I trappan så såg jag att Lexi tuggade på något, jag fick det ur munnen på henne, ännu ett tuggummi. Hon fick två godisar en Markies märgkex och en bit Pedigree sandwich, hon åt upp resten av maten som var kvar i matskålen och drack lite vatten medans jag kollade över dagens Dagboks text, nu halv ett verkar hon redo för sängen.