Onsdagen den 28 Maj ;

Imorse på första rundan gick vi längre än vanligt, det brukar ju bara bli upp igen direkt efter kiss och bajs. Vi gick lite vid Marinan och Gröningen, när vi kom upp så satte jag igång lite lek och satte fram hennes mat. Hon har lite stora ”god morgon-grejs” i ögonen ibland, så jag dränkte en bomullstuss med ögonbadet. Lexi såg det och sprang och försökte gömma sig under en stol på balkongen, typiskt valp/barn att utgå från att det är hemsk eller gör ont. Jag torkade ur hennes ögon och gav henne en godis, en Doko. Så var det full fart på leken igen, nu sover hon.

Vi skall lämna bilen en stund idag på verkstaden, hos Rolle. En grej vid lamporna skall fixas till och innan dess så måste bilen tvättas, så jag har bett min vän Calle om hjälp.

Klockan nio skall vi åka till Calle som följer med så att Lexi kan sitta i hans bil medans jag tvättar min. Biltvätten är jättebra en sådan man sitter kvar i utan borstar, det är ett himla liv i bilen då när vattnet trycks mot bilen och det vill jag inte utsätta Lexi för, som är en ljudobservant vovve. Sedan kör Calle oss hem för det är alldeles för långt för Lexi att gå, verkstaden ligger nära Fido´s.

Lexi blev jätteglad att se Calle det var väl ett par veckor sedan sist, han höll Lexi till mig medans jag tvättade bilen. - Det var väldigt vad en så liten hund skiter stora högar, sa Calle när jag kom ut från tvätthallen. - Har hon pluttat nu sa ja, - Ja ,sa Calle och nästan ätit upp en snigel men när hon bitit i den så spottade hon ut den.

Väl hemma igen så kastade jag ut lite torrfoder på golvet till Lexi, hon åt halvdåligt idag också av morgonmaten, men torrfoder på golvet är kul. Dom slinker ner varenda en kula, sedan fick jag ”tvångsnatta” henne, genom att stänga in henne på kontoret.

Jag märkte nämligen att lilla fröken var på gång upp i övervarv. Halv tolv skall jag klippa mig och eftersom det brukar ta nästan en timma så är det för lång tid för Lexi att vara själv så hon skall med, bra om hon är lite utsövd då eller kanske inte, vi får se.

Jag satt och talade i telefon och glömde tiden, oj hon var över klipptiden med fem minuter, Lexi sov. Jag fick väcka henne och bar henne till frissan där hon fann sig i att sitta mitt knä, hon såg yrvaken ut. När vi gick från frissan träffade vi en Leonberger hane, Lexi hoppade upp och omfamnade honom, det gör hon i och för sig med många hundar. Men denna synen var jättesöt, lilla Lexi med sin korta päls tätt omslingrad denna jättehund med sin lurviga mjuka päls, nu saknades kameran.

Vi gick upp en kort stund och sedan tog vi taxi till Rolle för att hämta bilen, för långt för Lexi att gå som sagt var. Hon känner igen sig hos Rolle och drar mig efter sig glatt in i verkstaden bland däck, redskap, olja, trassel och allt annat som kan finnas i en verkstad, utan intresse för något annat än att hälsa först på Rolle. Sedan blir trassel och vissa andra saker intressanta. Lexi är lite häftig när hon hälsar, tänderna märker ofta den som hon hälsar på, sylvassa, men väldigt kärvänlig.

Nu är vi inne i fjärde livsmånaden och under denna månad byts de flesta tänder ut, när det är gjort så hälsar hon nog mer varsamt. När hundarna blir mer vuxna så blir dom också mer medvetna om sig själv i förhållande till omgivningen och tänder har många regler runt sig i hundvärlden, innan man använder dem mot någon har det passerat många varningar. Men som valp kan man inte riktigt hålla styr på allt.

Från Rolle är det bara ett par hundra meter till Fido´s, vi åkte dit och lekte en stund, därifrån åkte vi inom hundkyrkogården och vattnade blommorna och drog bort lite gräs i gravkanten.

Hans var där, han sköter om hundkyrkogården och dessutom arbetar han på djursjukhuset. Där har jag också arbetat på ett projekt ett år, så Hans och jag har talat mycket med varandra, han är en mjuk och mycket sympatisk man, han har vetat att Lexi skulle komma till mig men inte träffat henne förut.

Lexi blev jätteglad för Hans och han för henne, det utvecklades en puss(bit stund, puh vad varmt det var idag, Lexi flämtar häftigt, vatten ville hon inte ha så mycket. Vi åkte rätt hem, kissade och gick upp för nu måste Lexi sova. Hon tog en vända ut på balkongen men kom in här till mig och lade sig med en pust. Nu skall jag springa ner i tvättkällarn och byta maskin, så hon får en dos av ensamträning också. Senare idag kommer Erik, då blir det hallabaloo, så sömn behöver hon nu.

Medans jag var i tvättstugan, så var Åsa och ringde på, så när jag kom i trappan på väg upp så öppnar hon dörren. Jag har varit och ringt på hos dig, bra tänkte jag Lexi ensam och får höra dörrklockan ringa. Hörde du Lexi sa jag, Nä sa Åsa men Milton skällde, grannhunden. Åsa följde med upp och lånade två vinglas, hon gick fram till kontors grinden och hälsade på Lexi, det räcker nu sa jag, vi hälsar inte för mycket när hon stimmar upp sig så. Lexi fann sig och lade sig ner vid grinden och tittade, Åsa gick igen och jag gick in på kontoret, strök Lexi över kinden när hon hoppade upp för att hälsa och satte mig sedan ner och skrev, Lexi gick in i Platsen suckade och somnade. Det bådar gott, men det är långt till hurrarop ännu, över att hon kan vara ensam.

Lexi sov i en dryg timma och jag slumrade också fast bara en halv timma, väcktes av Lexis gnäll. Hon var instängd på kontoret och jag låg i rummet, skönt att få sova helt själv ibland. Vi gick ner till tvättstugan och sedan ut och kissa.

Lexi äter det klippta gräset, som ligger i drivor, det kan jag inte minnas att mina tidigare vovvar gjort, det är väl ok/bra att hundar äter gräs. Det brukar vara det skira gräset med de lite breda bladen dom brukar äta och det gör dom för att kräkas eller, oftast för en magbalans och kanske för att det smakar bra med. Men Lexi äter klippt gräs i högar, jag stoppar henne och tar ut det ur munnen och försöker visa henne det gräs jag vet att hundar äter. Jag tror inte det är bra att stoppa i sig klippt gräs i stora tuvor.

Hon hade kräkts upp lite gräs blandat med torrisar, en liten hög när jag kom in på kontoret, när vi sovit.

Jag kanske måste röntga magen på henne, eftersom hon kräkts, så ofta sista tiden. Hon har kanske något olämpligt i magen men å andra sidan det är kanske en valpgrej. Hon har ju bra avföring och jämn sådan, jag vet inte men som sagt jag spekulerar ofta när inte saker och ting är som de brukar.

Erik kom och vi åkte till skogen, Lexi var lös i två olika omgångar. Jag lät henne springa och undersöka själv, mestadels. Varje gång hon kom till mig så belönades hon med godis och Bra Duktig. Jag stannade ett par gånger och gömde godisar på stubbar och gav godis vid min vänstra sida några gånger, när hon är där och spontant sätter sig så säger jag Fot samtidigt som hon får godisen.

Vi passerade ett lerigt område i skogen med stora vattenpussar, där fick Lexi fnatt anfall och drog runt som en ”galning”, hurra kul stämde jag in och hon kom till mig, hon fick godis.

Kvällsmat med leverpastejmacka serverades vilket hon ännu inte rört, Erik gick i tvättstugan och hon väntar väl på honom, sitter vid dörren och gnäller, får kolla henne nu. Nu kom han och det var det hon väntade på. Vi hoppas på en lugn kväll och tidig sömn hos stjärnöga.

Hon lugnade ner sig och somnade ungefär som igår, strax efter nio, när det börja skymma. Efter kvällskissen innan man går till sängs så får hon liksom nya energi och lever ”jävel” innan man skall somna, hon vill busa, bitas och kan till och med buffa lite. Bästa att försöka vara ignorerande matte, så går anfallet över. Sista åtgärd är att jag lägger henne i hennes korg, där uppe på sängloftet.