Torsdagen den 29 Maj ;

Morgonkiss med Lexi vid sjutiden och sedan fick hon sova med Erik en stund till, så fick jag egentid och kunde arbeta lite ostört, skönt. Ut och kissa och plutta henne igen innan frukosten serverades.

Hon börjar se ut som en gänglig elvaåring på väg mot tretton, hon har tappat sin första tand, nederframtanden och i överkäken är framtänderna lite lösa. Lexi träffade Håbe på sin ena kissrunda, hon gjorde lekinvit när hon såg honom på avstånd och sedan var det sedvanlig hopp och kläng på honom när hon kom ända in på. Håbe börjar ställa upp på att hälsa lite.

Lexi hoppade upp på kistan vid burspråksfönstret precis, oj vad snopen jag blev. Det var igår som jag lyfte upp henne, senast.

Ut och kissa vid tolvtiden, med solen högt på himlen och varmt, vi träffade utanför porten Scheff, en svart tiomånaders Dvärgschnauzer. Dom hälsade och busade lite, dom var kopplade och då blir det så fel och stökigt. Man måste då se till att de inte snurrar in varandra och extra vaksam får man vara mot det när, som jag hade Lexi i flexikoppel.

Flexikoppel i all ära men det är en konst att kunna sköta det rätt, linan skär illa om den till exempel snor sig runt ett ben. Vi gick Kungsparken bortåt och Lexi kissade, så vi gick via Marinan tillbaka, utom fiskebåtarnas läge. Innan vi kom till fiskebåtsläget så träffade vi ett par grannbekanta, som alltid har godis på sig, fast de inte har hund.

Vi har många hundvänner resonerar de, trevligt. Dom serverar Doko till alla hundar som kommer fram och hälsar. – Hon måste sitta ner innan hon får godisen sa jag och tänkte på, perfekt träning att hälsa korrekt på människor, inte hoppa bara sitta. Hon satte sig och fick sin godis först av henne sedan av honom, vi tackade och gick vidare.

Jag lyckades ett par gånger idag att få Lexi att lyssna på mitt Nej när hon tänkte ta något ”skit” i munnen, trots att det var hela flexikoppellängden mellan oss. Bra och en godisbelöning fick hon de gånger hon vände sig till mig för det, någon gång bara mötte hon min blick när jag sa Bra och gick sedan vidare.

Där ute vid fiskebåtarna la jag några godissök, sedan gick vi mot Gröningen och där träffade vi Wilma, Cairnterrier tiken som är två veckor yngre än Lexi. Wilma släpptes lös, vi stod på en bra lite undanskymd plats, det vimlar nämligen av folk på Gröningen idag. Lexi och Wilma kunde leka i fem minuter, leken bestod helt och hållet av brottning och tjuvnyp, båda lika goda på bus.

Innan vi gick in så träffade vi en Softis (Irish Soft Coated Wheaten Terrier) tik, på tolv år och hennes kamrat en Tibetansk Terrier tik på fem år, de hade nog kunnat leka om det varit tomt på Gröningen, lekinviter utdelades i mängd.

Redan när vi var vid fiskebåtsläget, så hängde Lexis tunga och nu när vi är inne igen hänger den mer, det var varmt ute plus busleken och allt hälsande ovanpå det, då stiger pulsen och temperaturen och kroppen måste vädras, ut med tungan, sök skugga och vatten. Tempen går ner snabbt igen om man parerar värme mot svalka rätt.

Vi åkte ut på landet till Familjen Bergstrand, jag hade lovat fotografera åt Jenny för hennes Bed & Breakfest. Zassa är familjens Labrador Retriever tik, som utan skryt älskar mig, vilket gör att hon är ända upp på mig när jag är där. I familjen finns också tre katter, tre hästar och från och till kalvar, ällingar, Linderödssvin, med mera.

Jag hade Lexi kopplad eftersom det är så mycket där och hon får vänja sig pö om pö.

Zassa är skendräktigheten personifierad efter sitt löp och då är hon alltid lite stingslig, Lexi och hon fungerade trots det relativt bra ihop, fast hon sa till Lexi två gånger lite väl hårt. Lexi märkte att det skulle komma så hon gallskrek innan det hände något, även om Zassa låter som ett lejon när hon ryter till så hände inget mer än att hon skrämde Lexi, och så har man det dumma kopplet som försvårar rätt kontakt. Men som sagt jag ser för mycket faror med att bara släppa en stadshund första gången i denna lantliga miljö, men hon kommer att få lära sig att träffa hela denna trevliga familj, så nästa vecka så skulle eventuellt Jenny och Zassa komma in till oss så kunde vi gå en skogspromenad tillsammans. Sedan åker jag ut till Jenny igen och så jobbar man med vanan ett tag så lär sig både Zassa, Lexi och katterna hur saker skall vara.

På väg hem stannade jag i skogen så att Lexi fick plutta och kissa, bara en kort, kort sväng. Vi var två timmar försenade med maten, jag sa Sitt Stanna till Lexi innanför dörren och gömde sedan ut torrfoderransonen för en måltid, hon letade och letad och hittade allt.

Lexi kom aldrig till ro fram till kvällsmaten som serverades med leverpastejmacka, efter den vid halv åtta tiden, så gick hon i spinn och skulle bitas och bråka. Istället för att bli mer och mer irriterad och frustrerad över att inte kunna lugna en övertrött fyramånaders valp, så la jag in henne på kontoret. Hon sa inte ett ljud och försvann direkt till sin Plats där hon somnade gott. Efter en halvtimma så gick jag och öppnade grinden, hon låg kvar och sov i minst en timma till. Ut på kvällsrundan och sedan upp i säng, hon tuggade ett tag på tuggpinnen och sedan somnade vi gott, båda två.