Söndagen den 1 Juni ;

Ut vid sjutiden för att sköta Lexis morgontoalett, sedan upp ett tag till i sängen, vi skall åka till Hemmeslöv idag och träffa valparna, kanske sista söndagen på hela sommarn, då Per (som har valpträffen) kanske inte får vara på den platsen för att sommargästerna blir störda?

Hur störd kan man bli av att hundar får träffas, de flesta är dessutom tysta, i max två timmar varje söndag träffas detta hundgäng för gemensam socialisering av sina hundar. Ett resultat av detta är att hundarna blir trevligare mot hundar generellt och många av dem får vara lösa bara här, vilket blir färre lösa (olydiga) hundar i området. De får en fantastisk chans att lära sig att läsa varandras kroppsspråk på bästa sätt, lösa hundar i ett jättehägn med massor av småträd och buskar som bildar flera olika rum på den gemensamma ytan, tänk vad folk kan vara småsinta. Per skulle maila om han fann en annan plats vi kan vara på, annars ses vi inte förrän första söndagen i September.

Vi kom dit jag och Lexi, Per har precis startat en valpkurs, så det kom fler nya valpar idag. Det var Max en Skotsk Terrier, Sunny en Cocker Spaniel, två Havanaiser, Daisy en Shetland Sheepdog, en Dobermann, en Karelsk Björnhund, en Labrador/Border Collie blandning, en Kungs/Stor Pudel, en vuxen vit Kungs-/Stor Pudel, två stycken Border Terrier och så minns jag inte om där var några mer.

Det var en hög och en röra av hundar, mest hela promenaden. Det hela tar maximum femton minuter, det räcker perfekt, lite i sänder när man är valp dessutom var det helt stilla och jättevarmt idag. Vatten gick det åt när vi kom till bilarna igen.

Busigast och mest spring i benen hade Lexi, det var bara första gången hon var lite försiktig, nu kan hon inte stava till det. Max och hon rullar runt och brottas, Dobbisen och hon leker tjuv och polis, där rollerna ständigt skiftar. De två fick med sig en bra hög med vovvar som idag sprang mycket också, Border Terrierna var det så klart gott gry i med.

Därifrån körde vi sedan en kort sväng inom Höghults Gård, till Jenny och Pelle för att lämna bilderna på en CD, som jag tog åt dom häromdagen. Sedan upp till Fido´s, där hade Erik fixat nyklippt gräs, vi var där en halvtimma innan vi körde hemåt.

På vägen så vattnade jag på vovvegravarna och då fick Lexi vänta i bilen. Jag lämnar alltid bakdörren öppen under soliga, varma dagar när jag lämnar hund i bilen, därför är det så bra med gallret innanför bildörren. Om jag lämnar bilen utom synhåll så låser jag dessutom gallret, hundstölder förekommer och klåfingriga barn/personer som bara skulle hälsa och så smiter hunden ut kanske, bättre ”safe than sorry”, tycker jag.

Bilen parkerade jag fyra – fem kvarter hemifrån, där känner jag en tjej som har frisersalong och på helger och måndagar får jag stå på hennes kundparkering. Perfekt för parkeringsplatser dräller det inte av utanför mig och definitivt inte en solig sommardag, så det blev en liten promenad till för Lexi.

När vi kom hem fick Lexi torrfoder med lite leverpastej i, hon åt en del men gick omkring och gnällde mest, när jag satte mig för att skriva kom hon och la sig i sin Plats och nu drömmer hon ljudligt, troligen om kompisarna.

Jag har tänkt mig att jag nu skall börja öka tempot i träning av Lexi, hon blir fort stor nu och lite mer lyhördhet behövs. Träning av Nej, Kom, Visselpipans Hit och Ligg, Stanna, Vänster sida – det vill säga början av Fotträning, Leta godis/saker det kommer jag att öka träningen på nu, utomhus.

Vikingsbergsparken gjorde vi kvällspromenaden i, Lexi såg lyrisk ut när hon fattade att den tråkiga backen ledde fram till parken, där doftar det fantastiskt nu av Azaleor i alla dess färger.

I Vikingsbergsparken är det nästan alltid folk, några som picknickar, några som leker och en hel del hundägare går det här också, vi träffade ingen hund bara såg en på avstånd, det är fortfarande varmt nu på kvällen, Lexi hon flämtade av värmen, av upphetsningen av alla möten och dofter och koppeldrag. Vi lek/tränade lite när vi kom hem, så som Stanna kvar, Tumme Tott och de andra, Leeta och Fot – ingången. Det där valpspringa efter, när man är hemma har hon slutat med för flera veckor sedan, även om vissa stunder kan det vara så ändå, då hon väntar på mat eller söker gemensamma aktiviteter.

Nu är det bara sista kissrundan kvar och innan dess lugn och ro, hoppas jag, ibland har man mindre ork till unghunds tet, vilket vi haft lite av idag.