Lördagen den 7 Juni ;

Morgonpromenad med lite sick-sack mellan krossat glas, från gårdagens festligheter. Det är nästan alltid glaskross och uppdragna blommor ur krukor, välta bänkar och så vidare efter en festkväll, märkligt. Lexi tyckte att vissa av dessa saker, en omkullvält bänk behövde en avvaktande koll med raggresning.

Hon gick omkring mig imorse medans jag pysslade om mina blommor och gnällde, gnällde för uppmärksamhet och lek, det blev inget av det. Inte tänker jag uppmärksamma sådant oväsen, jag la upp henne i sängen, då hon stod vid trappan flera gånger men när jag inte kom upp så ville hon komma ner, grinden var inte stängd, så nerifrån sa jag - Kom då. Lexi kom ner, det går jättefint och än så länge är hon försiktig. Hon lär säkert röra sig mycket fortare i trappan snart och det är väl mest då man får vara observant för att minska tempot, så att hon inte skadar sig, det är en väldigt brant trappa.

Jag har en grind nere vid trappan också, som jag sätter upp när vi är uppstigna för dagen, så att hon inte själv skall kunna hoppa upp i sängen eller rättare sagt gå i trappan utan min översyn, ännu har hon inte provat eller kommit upp för trappstegen själv. Men som med kistan vid burspråksfönstret så kommer hon helt plötsligt en dag att ta ett skutt som gör att hon kan komma upp själv. Det skall bli skönt den dagen hon går upp och ner i trappan själv och jag glömt bort all den passning det nu föranleder.

Jag har nu fått en lång skön Lördagsmorgon, då Lexi sovit ömsom i den svarta schäslongen och soffan, vi skall till stan för att hämta brödet och lite senare på en skogspromenad. Ikväll skall vi troligen gå på krogen med Ulrika och Esther, om vi får bord.

Vi gick bort och hämtade bilen, sedan fick Lexi vänta i den när jag hämtade brödet. Vi åkte upp till Fido´s, där var vi nästan en timma. Jag gjorde några godissök till henne annars fick hon sköta sig själv. Hon går omkring och letar ätbart så klart, efter alla dom lyckade fodersök hon haft där.

När jag lämnar Lexi i bilen så ställer jag bilen i skuggan och öppnar rutorna bak något. Hittills har jag bara lämnat henne i maximum tio minuter då det varit en solig dag. Jag har klimator i bilen så den är sval när jag ställer den och så har jag solfilm på rutorna bak, det eliminerar mycket av solvärmen. Plus att jag ser till att det är skugga där jag ställer bilen, även om det bara gäller att springa ifrån för att köpa en liter mjölk.

När hon blir äldre så kommer jag, när jag skall lämna henne en stund i bilen att låsa fast bakdörren öppen, plus att gallret låses om henne och givetvis att man söker skugga. Det tar inte mer än tio minuter för en bil i solen att nå upp till odrägliga temperaturer. Det är lätt hänt att man tänker jag skall bara springa in en snabbis och fixa ditt eller datt och så är det längre kö än väntat, man träffar en bekant som man måste eller vill byta ett par ord med eller något liknande, som gör en snabbis till för lång tid för hunden i en solig bil. Planera alltid för att er hund har möjlighet för frisk luft i tillräcklig mängd i bilen, framförallt om den är lämnad där och det är soligt. Det blir även för varmt i en bil för hunden om det är vår och höstsol, även på vintern lämnar man fönstret så att det byts ut lite luft i bilen. Vinter bjuder annars på den obehagliga överraskningen att det blir kallare i en bil än utanför, man har ingen möjlighet att röra sig för att hålla värmen, hundar skall inte lämnas i bilar några längre stunder även om man utrustat med vatten, luftinsläpp och tillräckligt bekväm plats för dem.

När vi kom hem la jag in Lexi på kontoret, där låg hon och sov i över en timma, så fick jag tid att ta en tupplur och läsa lite. Precis lagom till att vi skulle gå ut, jag hade tänkt mig åka till skogen så kom världens störtskur, troligen blir kvällen på krogen inställd. Vi sprang bara ut och kissade, Lexi torkades när vi kom upp, hon tyckte det var mysigt men var tvungen att busa med handduken.

Jag gav henne ett tuggben med märg i, ett industriproducerat, alltså. Jag har ett samarbete med ett foderföretag, där jag skriver om hundar. Givetvis provar jag alla deras godisar, eller hundar jag känner provar, rättare sagt. Lexi blev jätteglad och tog benet, rusade in och la sig på mattan med det och är i full gång och gnager nu. Det är ett stort tuggben, Jumbone heter det, som går relativt fort att tugga i sig om man är vuxen hund, jag kommer att låta henne tugga ett tag och sedan ta det för att ge henne det igen en annan dag. Det är klokt att prova nya mat-/foderintag försiktigt, så man inte får diarré hos sin hund/valp.

Eftersom det inte blev en skogspromenad så ställde jag upp på hennes lekar en bra stund. Sedan fick vi gå ut, det märks när hon är nödig hon tar i för hårt och lyssnar inte alls, mycket riktigt hon behövde både kissa och bajsa, vi gick en liten tur runt Marinan, jag fick bestämma det, hon ville helst undan regnet så fort som möjligt. Vi träffade Cesar innan vi gick in, han är tålmodig mot henne men idag fick hon en Wrov när han fått nog av hennes krummande språng och bus i och runt huvudet, hon är blixtsnabb på att lyssna, la sig en meter från honom och tittade.

När vi kom upp var det en ny omgång med handduken som hon nu satte sig och väntade på, hon bet alldeles för hårt och jag blev förbannad så jag lämnade henne där på hallgolvet med halva hunden torkad och resten insnärjd i handduken, det hade hon själv åstadkommit. Hon kom efter mig efter ett tag, jag satt på kistan och fixade med mina naglar, jag lyfte upp henne, hon skulle på mina grejor Nej sa jag och hon tvärslutade, la sig ner och tittade ut.

Vi lekte ett tag med basketboll pipen, jag tränade Fot - ingången och Stanna kvar. Hon stannade kvar jättebra, jag kunde komma ända fram tillbaks till henne och smeka henne på bröstet i samma andetag som jag sa Leeta, den signalen har jag alltid haft till mina hundar, trevlig och koncentrationsskapande. Leken slutade med att hon återigen tog i för hårt, jag släppte pipen och bara gick, hon ser snopen ut, la sig ett tag på mattan och kom sedan efter mig, hoppade upp i en stol med fårskinn som jag har på kontoret. För lite energireduktion och lite fel sorts energi idag är nog svaret på att hon busat/tagit i för hårt flera gånger idag.

Halv åtta skall vi vara på krogen, Ulrika, jag, Esther och Lexi. Trevligt med krogar som tillåter hundar och för mig är det perfekt sätt att få socialisera Lexi, till att vara stilla och lugn i offentlig miljö. En del av mitt arbete är föreläsningar, så Lexi måste kunna vara med överallt och ligga tyst och stilla, för att det skall funka med mitt arbete. Eftersom jag lever ensam med Lexi så är min tanke att hon skall vara med mig så mycket som möjligt, då krävs det ibland att hon inte märks.

Vi skall till Perssons krog och där var jag och Erik med Lexi får några dagar sedan, hoppas att det funkar bättre idag, då var hon vaken och tiggande mest hela tiden. Lexi var vaken nästan hela tiden men var kvar på sin Plats på golvet, hon hade ju Esther att titta på. Esther är en gammal dam som varit med förut, hon hittade en egen hörna där la hon sig och sov tills hennes husse kom, nästan två timmar senare, då hade Esther också fått nog av krogen och Ulrika fick kalla på henne flera gånger då hon försökte spankulera omkring.

Personligen gör jag så att om min hund får följa med så har den inte en chans att störa andra, jag fixar till hundens plats och kopplar fast den direkt, så att man själv har en chans att få en trevlig stund utan att hela tiden ha koll. Det är vad denna min nuvarande träning kommer att leda till, att även Lexi kommer att lära sig att när Platsen är med är det där hon skall ligga.