Fredagen den 13 Juni ;

Vi vaknade inte förrän halv åtta, oj vad vi sovit gott, det gör vi faktiskt varje natt. Lexi är en mycket duktigt liten hund vad det gäller att sova och hålla sig hela natten, trots att hon igår kväll var ute sista gången 21.40 och Erik inte gick förrän 22.30.

Jag frågade Lexi skall vi gå ut och Kissa, där hon låg i soffan eftersom jag använt ordet kissa varje gång hon gjort det med åtföljande beröm, typ Kissa Braa så vet jag att hon förstår det ordet, men ingen reaktion. Så jag sa skall vi gå och Nanna, också ett vanligt ord för Lexi, då lyfte hon på huvudet och gick med mig till trappan. Imorse var vi ute en kortare sväng, Lexi styrde själv det. In igen och äta mat plus att hon åt lite av en barkbit hon fått ta med sig in, resten av den bara strimlades och lämnades på mattan för mig att plocka upp. Lexi hoppade själv upp på kistan och somnade om, jag känner mig också lite mör idag, det var mycket igår.

Vi var i skogen, på lunchen med långlinan så klart. Idag fick jag tränat flera gånger både Hit och Stopp, hon är förvånansvärt duktig. Vi träffade en Bracco Italiano och en Basset Hound, de var kul hundar men lustiga med sina långa öron och stora läppar, såg det nästan ut som om Lexi tyckte. Det var en reservhusse som var ute med dem så det blev hälsning i lina/koppel vilket inte underlättar, men det var en trevlig hälsning.

Vi passerade den lilla bäcken i skogen och sedan vi gick promenaderna med Karma, så dricker Lexi alltid i bäcken. Precis vid vår bil stod tre äldre människor med en Foxterrier och en Skånsk Terrier (Dansk Svensk Gårdshund). Innan vi kom fram till dem och bilen är det en väg, där måste Lexi stanna på min uppmaning Gata.

Trots att herrn kallade från andra sidan – Det är ingen fara du kan komma och två hundar stod och tittade med viftande svansar och glada skallrop så satte Lexi sig ner, Oj vad Duktig hon är. Jag gav frikommandot och sa Gå och Hälsa, även detta blev en glad hälsning.

Senare på eftermiddagen hade jag ett ärende till Mia på Just nu tryck, Lexi nästan skriker av glädje när hon kommer in där och Mia blir också glad att se oss. Vi gick en sväng inom stan, där var ett jazzband som stod och spelade, Lexi tycket blåset var otäckt, hon sänkte svansen, hade öronen i snedställning, ragg upp och försökte fly. Musiken kom från en uteservering där Filippa arbetar, det fick mig att sätta mig ner en stund för att lugna Lexi. Fin jazzmusik måste hon tåla, det gillar ju jag. Jag tog ett glas vin och fick på köpet lite jordnötter, vilken fredagseftermiddags lyx att sitta och lyssna på jazzmusik och dricka ett gott glas vin, jordnötterna gillade Lexi. Jag slickade av de mesta saltet och hon fick en tio femton stycken och vatten blev hon serverad, hela krogpersonalen kom ut i omgångar för att hälsa på Lexi. Vi var där så länge att jazzmusiken och saxofonens ljud inte längre berörde henne, sedan gick vi hem. Lexi fick mat och nu ligger hon utsträckt här på kontorsmattan i solen som skiner på henne, en duktig liten hund är hon min Lexi. Erik är på ingång, så sömn behöver hon nu.

Vi gick ut en snabbis sväng till teatern, det kom ett gäng killar som skojade med varandra. En stampade med foten i marken och Lexi blev skitskraj, hade hela flyktbeteendet igång, det är tur att man är vaksam och ständigt alert när man är ute med henne, hade jag inte varit det hade jag lätt kunnat tappa greppet om Flexikopplet. Flexikoppel är bra ibland, men det gäller att vara alert när man har det, det är mycket svårare att hålla emot i ett flexikoppel än ett vanligt som man har bättre grepp om i handen. Efter en stund när vi kommit upp så lämnade jag henne på kontoret och gick ner med soporna och bokade en tvättid, när jag gick så skällde hon till men var tyst när jag kom.

Jag la mig i ett bad, då gick hon omkring och gnällde, fast hon kunde komma in till mig, där stod hon tidvis och hängde på badkarskanten. Hon smakade lite på vattnet och fick i en fot, eftersom jag hade badskum i så ville jag inte att hon skulle få i sig det vattnet, jag bad henne hämta bollen, men den gick inte in. När Erik kom så fick han ett nytt sår av Lexi, hon hälsar så våldsamt på honom varje gång att det ser ut som han träffat en katta, på näsa, ögonbrynet, läppen eller örat blir det nästan alltid en rispa, för att lugna henne la han ut ett godis sök.