Lördagen den 14 Juni ;

Upp och ut klockan sex, in och äta mat med leverpastejmacka i torrfodret och sedan nanna mer, hmm lördagsmorgon är mysig.

En dagstidning strimlades i fina tunna strimlor av Lexi medans jag fixade lite och då inte var uppmärksam på lilla fröken, som hon gnällande bett om flera gånger. Det blev en ny frukost med macka i efter att vi varit ute och kissat igen. Vi gick en något längre promenad än vanligt i skogen tillsammans med Erik, långlinan var på och några gånger fick jag anledning att prova både Hit och Stopp. Vi gjorde var sitt godisspår till henne jag och Erik, under promenadens gång kom solen fram så än om vi var mest i skuggan i skogen så blev det varmt.

Lexi reagerar mycket på värmen, jag bar henne en bit för att få ner flåset och så vi skulle kunna gå en extra bit så att vi kom förbi bäcken. Vi träffade bara två hundar, en Engelsk Springer Spaniel precis när vi kom ur bilen och på promenaden en Border Terrier herre vi mött nu tre dagar i sträck, korta men glada hälsningar. Det är bra att inte alla hundmöten skall innehålla lek och eller långa hälsningsceremonier, Lexi skall kunna nöja sig med ett snabbt Nos God - Dag och sedan gå vidare. Hemma fick vi alla lunch och sedan var det dags för Lexi att sova, hon sover riktigt gott efter skogspromenaderna.

Kvällen innehöll mat på en uteservering, jag hade tagit med filt och torrfoder till Lexi. Hon satt på en stol med filten halvt om halvt om sig och blev serverad torrfodret ur min hand, det smakade bra, vatten erbjöds hon och sedan skulle hon inte vara stilla mer, så jag lindade in henne i filten, det drog lite kallt där vi satt och hade henne i mitt knä. Maten var god men fick ätas med bara gaffel, så Erik fick assistera med att skära maten till mig, precis som man gör till barn. Hemma fick hon ett godissök och sedan sov hon mest hela kvällen, två kvällskiss blev det.

I genomsnitt går jag ut med Lexi en lång promenad, en till två lite halvkorta och en fyra till fem ut och kissa svängar. Precis som med måltiderna, som under de närmsta månaderna kommer att ändras, så till vida att hon kommer att äta färre mål mat per dag men större portioner, så kommer promenaderna att bli, allteftersom hon växer, färre men längre.