Söndagen den 15 Juni ;

Morgon kiss först vid åttatiden, lite mat till Lexi och sova en sväng till. Vi var ute och kissade igen på förmiddagen och sedan var det ingen som lekte med Lexi, hon gick omkring och gnällde men fick ingen med sig, så gnällandet blev mer i perioder. Hon gnällde när hon såg att jag och Erik tittade på henne, men vi hade inte tid med henne utan var upptagna med att fixa till ett par nya gallermodeller, för säkerheten. Gallret uppe i trappan vid sängloftet klipptes ner på sina ställen och grinden flyttades ner i trappan, så att Lexi inte kan gå upp på sängloftet när hon vill, jag vill kunna ha koll på hennes upp- och nergångar ett tag i början, så att jag ser att hon går tillräckligt försiktigt i trappen, innan den grinden plockas bort.

Vid tolvtiden åkte jag och Lexi ut i skogen och gick vår promenad, med långlinan på. Det är som sagt lite bökigt med den släpandes efter oss, men fler gånger är den bra. Idag har jag stoppat hennes framfart fyra fem gånger, första gången räddade jag en Westie (West Highland White Terrier) från att bli helt nersprungen, hoppad på av en glad ung Pinschervalp och andra gången en mycket gammal Golden Retriever dam, som nog var glad att jag hade stopplina på henne. Golden damen låg och pustade i skuggan, hon och husse hade varit på sin ”lilla” skogspromenad, husse går med rollator. Detta ekipage är urhärligt att möta tycker jag, två gamla vänner, lugna och trygga på sin dagliga lilla promenad runt en beteshage i Pålsjö skog, alldeles vid Thalassa. Det är fint med gamla hundar och som denna Golden som är välskött och inte överviktig, bara gammal och lite trött, men ännu gillar nosen att få dofta och att man då som gammal hund har en så klok husse att han kör ut med sin vän i skogen. Där är det ju bilfritt, lugnt och doftrikt.

Jag och Lexi träffade även Balder och hans kompis (vet inte vad den hunden heter). Balder har gått flera kurser hos mig och är alltså en gammal kompis, han är en Bearded Collie, även om han inte var så bearded idag, han var nerklippt inför sommaren.

Mina gamla kompishundar kommer mig alltid till mötes och jag hälsar alltid på de lugna sittande på huk och de lite mer ystra hoppar och ger mig en puss, det tycker jag är helt ok. De får alltid en godbit av mig, Lexi är lite bökig att hålla borta denna korta sekvens som jag vill säga Hej till gamla kompisar. Men hon börjar lära sig att ibland så är det så att matte hälsar först själv innan hon får hälsa och någon enstaka gång träffar vi hundar som inte vill hälsa på andra hundar men som är mina gamla kompisar, så även om inte Lexi får hälsa så får jag.

När det gäller att hälsa på andra så skall man egentligen som mattehusse alltid hälsa själv först oavsett om det är hund/människa eller vad det nu är, det indikerar gott ledarskap. Att jag liksom känner av stämningen innan jag låter Lexi hälsa.

Vi passerade bäcken och Lexi tog sig lite vatten, sedan gick jag ett annat håll mot bilen än jag brukar och hon kom cirka trettio meter efter mig. Vilken fart hon fick när hon upptäckte det. Jag tycker det är bra med vanor och när de är rotade så är det lika bra att ibland bryta dem, bara för att få en följsam och alert hund. Efter skogen åkte vi och vattnade på vovvegravarna och sedan åkte vi för första gången faktiskt, till Erik och hans kolonistuga.

Erik har en trevlig katt Felix, som är tolv år gammal och har följt Erik under alla år. Felix har mött många hundar under åren och det har funkat ok, men inte är han van vid framfusiga, skitsnabba och övernyfikna valpar, det har gjort att jag dragit mig/drar mig från att låta dem hälsa på varandra, hur som helst. Lexi måste under kontrollerade former lära sig att man inte går ända fram till Felix, eller katter överhuvudtaget.

Lexi såg aldrig Felix, vi band henne i ett äppelträd medan vi gick omkring på tomten och tittade på alla fina blommor Erik har, vi tog en cigg och ett glas Cola vid uteplatsen, dit kunde Lexi nå oss. Erik hade hundgodisar, som han la runt äppleträdet så Lexi hade att göra för att hitta alla godsakerna. Jag gick och hälsade på Felix, vi två har kamperat ihop i ett års tid och det är som sagt en mycket trevlig katt som man ibland kan sakna en smula.

Felix hade givetvis både sett och hört Lexi och han tittade avvaktande från andra sidan husknuten på henne, mig kom han villigt fram och hälsade på, dessa två skall helst vänja sig vid varandra , får se hur det går eller rättare sagt hur långt jag vågar gå. Lexi är framfusig och Felix är katt, trängda katter tar till klorna och det jag minst vill, är att få en hund med skadade ögon, katter går mot ögonen om de blir trängda. Bästa sättet att introducera hund och katt för varandra är att någon av dem är ung, valp eller killing.

Eva-Maria ringde när jag kom hem vid tretiden, och sa att ”bakt.provet” var negativt. Det vill säga att det inte växer något i Lexis urin som orsakar hennes gula flytningar, de som kommer efter att hon kissat, på måndag får vi höra om Ewa vill se på henne eller om hon bara skriver ut någon antibiotika eller så, för då har hon ju slidkatarr.

Jag hade köpt körsbär och stod och knaprade på dem när Lexi kommer efter att hon sovit i två timmar, non-stop. Hon åt av körsbäret, tre bitar fick hon smaka, visst är hon en riktigt fruktglad hund. Vi gick ut runt Teatern för en kissesväng. Vi träffade Ville, en Jack Russel Terrier kille på tretton veckor. Det blev en valpbrottningslek, där mitt på trottoaren framför Teaterns huvudentré.

Tevetitt med Lexi som var lite halvjobbig, som hon varit sista tiden på kvällskvisten innan hon somnar, hon skall upp i ansiktet och ömsom pussas och bitas, bitig i händerna och allmänt stöka för att få igång mig. Jag tar tuggisen och ger henne, ibland funkar det ibland inte, då skall hon dra fram alla leksakerna eller göra något otillåtet, så hon vet att hon får uppmärksamhet. Jag ger henne inte den uppmärksamheten hon vill, blir hon för stökig så åker hon in på kontoret en sväng, tills hon lugnat sig. Men eftersom det fungerar så bra så vill jag helst inte överutnyttja det. Oftast ger hon sig om jag bara inte uppmärksammar henne så att hon liksom vunnit på det genom att jag ger vika och börjar leka, ikväll löste jag det med att ge henne en kort kissrunda och tre godisar som jag gömde när vi kom upp. En kissrunda till vid tiotiden och sedan upp i sängen där jag tittade klart på filmen medans Lexi tuggade på sin tuggpinne/ben.