Onsdagen den 18 Juni ;

Jag vaknade klockan sex och gick upp på toaletten, Lexi kom efter så vi gick ut en kort sväng, hon fick mat, sedan kröp vi i säng igen och somnade tungt. Klockan nio skulle jag på kort besök hos Jeanette, Lexi kunde inte vara ensam och vara tyst antog jag eftersom vi vaknade klockan halv nio, hon hade behövt kissas och vara lite aktiverad innan, bedömde jag det, så jag tog med henne i bilen. På väg till bilen hann vi säga ett kort hej till Ceasar.

Vi var hemma igen halv tio och hade hunnit med kiss och ett godissök på Gröningen. När vi kom upp så ställde jag upp på Lexis lek en stund efter att jag hade gjort nytt Rosmarinvatten och ”sprutat” henne med filmjölk i slidan.

Jag lekte även fotbollsleken med henne. När jag inte ville mer så gick jag in på kontoret och fortsatte där jag lämnade mitt arbete kvällen innan, som vanligt. Jag tog bort kompostgallret för blommorna på balkongen häromdagen och nu kollar jag Lexi tätt via ett av burspråksfönstren, hon sitter på balkongen och tittar ut och låter blommorna vara.

Erik skulle hjälpa mig att få gräset klippt på Fido´s , så vi åkte dit på lunchen, Lexi hälsade lika översvallande på honom idag, han fick ett nytt sår på näsan. Jag har sagt till honom att han måste hålla huvudet borta och passa på henne så att hon inte får hans hälsning förrän hon sansar sig, men han tycks strunta i det. Hon kan koordinera för när hon fick smaka en bit av hans lunch, så fick hon den från munnen och hon tar jättefint, precis som när hon exempelvis äter äpple ihop med mig.

Jag var med henne på Fido´s en timma och hon sprang och busade hela tiden, så en stund efter att Erik åkt så kom hon och la sig vid mina fötter, helt utslagen. Vi åkte hem och hon fick mat, nu sover hon gott på kistan.

Jag fick jobbat i nästan tre timmar innan Lexi började tjata på mig med puffar, blickar och tysta gnäll. Vi tog posten och gick med den och tvärsade lite genom stan, vi stannade till och hälsade på Helén vid Flash. Medans vi stod och pratade la jag några godissök på butiksfönstrets fönsterbänk och i förbifarten visade att Lexi snart behärskar steg 1 i kontaktordet Fot.

Jag har tränat Lexi så att när hon är framför mig så visar jag en godis med vänster hand, när Lexi vill ta den så flyttar jag godisen i en vänsterbåge bak mot mitt vänstra ben. När handen stannar och Lexi kan nå godisen så står hon vid min vänstra sida. Detta har jag gjort och belönat massor av gånger innan jag börjat säga till henne, när hon är i position Fot. Den senaste veckan eller så har jag sagt Fot till henne när hon är på väg till positionen, och belöningen har blivit godis och Bra Fot när hon kommit fram och satt sig. Vi gick hem via Kungsparken, fortfarande är det en massa ”skit” som hon vill stoppa i sig, vad trött man är på det nu då.

Vi skall nu vid sextiden åka ut till ”mormor” så kallades Birgitta till min Dobermann Zappa, som hon ibland passade när jag var på resande fot.

Mormor bjuder på mat och fixar till ett par jeans till shorts åt mig, Lexi får maten där och lite socialisering i andra människors hem. Jag hade Lexi kopplad, eftersom Birgitta har en massa olika bitvänliga saker, det vill säga inte alls möblerat och pyntat för att en valp skall kunna röra sig, utan att göra åverkan. När vi åt låg Lexi på Birgittas täckjacka vid mina fötter och hade då redan fått sin mat, den åt hon upp allt av direkt.

När vi sydde shortsen så var vi i Birgittas arbetsrum och då hade jag kopplat loss Lexi, nu var det ju lättare att ha koll på henne. Jag hade tagit med hennes tuggben men de avklippta jeansbyxbenen var roligare att bita och slita i. Jag satte ut Lexi i bilen den sista kvarten, så hon fick träna lite på ensam i bil och jag fick sitta avkopplad och snacka med Birgitta en stund. Jag kunde höra Lexi skälla ett tag i bilen men det var tyst när jag kom. Vi kom hem vid halv tiotiden, så det återstod bara en sväng runt Teaterns gräsmatta och en kort lek med efterföljande godissök hemma, innan vi kröp till sängs.