Fredagen den 20 Juni ;

Jag har känt irritation över att ha Lexi i sängen på natten de senaste dagarna, så inatt blev hon instängd i, den förträffliga hopfällbara hundburen med hennes mjuka dyna i som jag kallar, din Plats. Att skapa rutiner och att bryta dem kostar som sagt energi och en unghund som inte vill, kostar mycket energi i form av tålamod och konsekvens. De närmaste tre nätterna är Erik här och då får jag hjälp med energin, så nu skall jag jobba för att hon på natten skall sova på sin Plats, hon får gärna gosa i sängen innan hon somnar och på morgonen när vi vaknar men jag vill ha sängen för mig själv på natten och som tidigare resonemang har gått och erfarenheten säger mig så är det bäst om man får sin egen ”kupé”. Man sover bättre och som unghund tror jag att det är stärkande att kunna sova själv, hon är ju bara två decimeter ifrån mig, hoppas nu att energin håller för att skapa ny nattrutin.

Morgonkiss i morse med Erik, vilken lyx det är att slippa skynda sig på morgonen, senare gick jag och Lexi till stan för att köpa bröd och på vägen hem gick vi inom båtaffären i Marinan för att köpa mer segelbåtslina, full storm är det idag på denna Midsommarafton. Linan tänkte jag fästa en karbinhake i och ha med på kissrundorna, så att jag kan börja jobba med att ha henne lös i närområdet, då kan jag stoppa henne genom att trampa på linan när det behövs och lära henne ordet Nära som är ett kontaktord som innebär att man inte går fot men inte heller springer för långt bort.

Vi gick i skogen, där träffade vi en gammal kompis till mig, hennes Jack Russel tik var rädd, hon nafsade Lexi i frambenet, så att det blev en liten rispa, den tvättade jag av med Jodopax när jag kom hem. Marie sa -Jag har tänkt att ringa dig, hon gillar inga hundar och biter efter dom. Trist men bra att Lexi fick notera att alla hundar inte är trevliga så att hon kanske sänker hälsningsfarten hon ligger inne med. Vi träffade ett ryttarekipage och lite efter att de passerat kom en flicka och ledde en häst, båda gångerna använde jag Stoppsignalen och hindrade Lexis eventuella framfart genom att stå på linan. När hästarna kom emot oss och just passerade ville hon gärna backa undan, linan hindrade henne, jag sa Stopp och Bra fint när hästarna passerade. Efteråt ville hon gå efter och dofta lite, det fick hon inte, Nej kom här och hon kom direkt. Hemma blev det godissök och vila ett par timmar medan midsommarmaten tillreddes.

Vi gick en kvällspromenad genom hela city, nästan helt folktomt, trevligt och billigt att ”fönstershoppa”. Lexi tyckte det var kul och rörde sig från affärsingång till affärsingång och undersökte marken noga efter ätbart. Ett och annat tuggummi och ett babyfågelkadaver fann hon, jag bytte bort det mesta mot en godis. I stan träffade vi Snobben en Bichon Frisée, som vi hälsade på en våldsam, kort hälsning som Lexi står för, hoppar på biter i och är allmänt stökig. Storm idag och värre blev det mot natten som på så vis gav en relativt tyst stad denna midsommarafton.

På tal om godis, kvällsmaten bestod, förutom torrfodret, av grillad lax med dillstuvad potatis, hmm det går extra fort att äta när det är gott, gott. Kvällen var lugn, bara en kissrunda före sängdags, stadspromenaden stal energi.