Lördagen den 21 Juni ;

Jag vaknade klockan fyra imorse av att Lexi gnällde, som om hon ville gå ut. Jag släppte ut henne ur Platsen, där hon placerades även igår natt. Full storm ute så jag kan medge att jag inte skyndade mig att gå ut, vilket resulterade i att Lexi kröp upp i sängen och vi somnade om. Halv åtta var det inte mindre stormigt men bättre tid, vi gick en runda runt Teatern och på väg tillbaks träffade vi Milton. Han hade en stor gren med löv på i munnen som han retades med Lexi med. Av nattens stormande hade en hel del grenar med löv brutits av och låg i Kungsparken, Lexi fick tag i en egen som hon kunde stoltsera med. När vi kom upp blev det morgonmat med leverpastejmacka och filmjölksbehandling av slidkatarren, det är bättre men inte borta ännu. Vi lekte en kort stund, sedan hoppade Lexi upp i schäslongen för att sova mer.

Vi åkte en kort sväng om vovvegravarna för att vattna och sedan till Fido´s, där hade det blåst ner en hel massa grenar och pinnar, Lexi fick springa en stund där medans jag vattnade och plockade pinnar. Jag gjorde två hitinkallningar som flöt perfekt och la ett godisspår till henne. Därefter åkte vi hem igen, både jag och Lexi åt lite lunch. Nu i eftermiddag så skall Eriks mamma komma och vi skall visa henne lite runt, Sofiero, Flickorna Lundgren (gamle Kungens favorit kaffe-place) eller vad det nu blir, mot Kullabergs hållet blir det i alla fall. Klofilning nästan helt utan motstånd blev det idag, det hann vi med innan mamma och Erik kom och hämtade oss.

Vi åkte till Flickorna Lundgren och satt i trädgården där och drack kaffe och åt den goda toscakakan, Lexi uppförde sig som om hon inte gjort annat. Hon satt och låg på gräset nedanför min stol och tittade och doftade, det är alltid massor med människor där och en och annan hund också. Vi hälsade på en Cocker Spaniel tik, lugnt och artigt och så blev vi ”hotade” av en svart Mellan Pudel dam, som rusade mot Lexi och stannade en decimeter ifrån och skällmorrade. När vi skulle gå mot bilen drog Lexi mig tio meter åt sidan in i naturen, hon kissade och pluttade där, hoppade glatt in i mammas bil och somnade i baksätet bredvid mig. När vi kom hem gick vi ett kissevarv runt Teatern, jag placerade några godisar på statyerna där, dom fann hon direkt, sedan gick vi upp.

När jag skrivit detta så såg jag Lexi ligga och titta mot dörren, hon väntar säkert på Erik men han kommer inte ännu på ett tag så jag tror jag tar en liten promenad runt Gröningen och Margaretaplatsen med henne, det har ju inte var någon direkt vovpromenad idag, inte.

Jag hade med den nya långlinan, tio meter lång är den, den kopplade jag om henne till när vi kommit till Gröningen.

Först träffade vi Jack Russel Terriern Terry eller heter han Freddy, anyway de lekte valpbrottningsleken i några minuter. Lexi såg faktiskt bitvis ut som hon var mindre road, Terry är ju bara elva veckor. Vi tackade för leken och gick vidare och träffade på Joey, dom två lekte ”tjuv och polis”/tafatt. Nu hade Lexi lina så hon sprang ifatt honom och varvade honom med. Men hennes mål var att få bita lite i hans mysiga öron och mustasch, stackars Joey och hans mattehusse dom kunde inte riktigt inse att hon så fort, blivit snabb och tuff i närleken, men snäll. Även denna lek avslutades efter några minuter. Vi lämnade Gröningen och korsade Drottninggatan med Gata träning så klart och gick via Margaretaparken hem. Där fick jag använda Stopp och Nära kontaktorden vid flera tillfällen. Direkt i vattenskålen när vi kom hem, vinden har mojnat något och solen visar sig, det är varmt och valpleken plus kaffekalaset kräver vatten.

Hon fick sin kvällsmat med lite dillstuvad potatis som blev över från igår, och nu leker hon själv med basketbollen, hon pratar med den ibland när den piper. Lexi har börjat att ibland skälla, för att få något hon vill ha och morrgurglar eller hur jag skall beskriva det, när hon träffar någon hon känner eller är lite bekant med.

Vi träffade vår ovanpågranne Anna-Lisa i trappan, då morrgurglade hon åt henne. Kvällen innehöll inget speciellt, mat, lite lek och två kisserundor.