Onsdagen den 25 Juni ;

Morgonkiss vid sjutiden och sedan upp för att packa, Lexi la sig igen, så ännu har hon inte ätit, får se om jag kan få henne till det annars vill hon kanske ha sin frukost efter skogen. Innan jag ger mig iväg idag så går jag en kortare promenad i Pålsjö skog med henne, sedan har vi lite drygt tjugo mil framför oss och från klockan ett är det full rulle med lunch tillsammans med filmaren Erik och arrangören och tillika kollegan Monica Hillman.

Idag skall vi filma en Berner Sennenhund halv tre och sedan är det bokad filmning till klockan halv åtta ikväll. Mycket av denna filmtid blir att vänta i bilen för Lexi, sedan skall vi sova borta för första gången, hemma hos Monica och Bosse och deras Golden Retriever kille Lufsen. Detta skall bli spännande och mycket socialisering blir det för lilla fröken stjärnöga, tre dagar pågår detta arbete.

Bilfärden till Emmaboda tog tre timmar och Lexi sa inte ljud på hela resan, vi var framme i god tid och hann gå en liten promenad i Emmaboda för att kissa och lukta, vi träffade en Basenji flicka på sju månader, Lexi och Evita, som hon hette hade en liten lekstund där på en gräsmatta mitt i stan.

Under eftermiddagen var vi, filmteamet, iväg och filmade flera sekvenser bland annat ett kantarellsök med planterade kantareller, när jag tog ut Lexi ur bilen efter att den sekvensen var klar, för att rasta henne, så sökte hon direkt upp den plats vi varit och filmat vid. I bilen var hon lite orolig och krafsade på rutan då jag lämnade henne i bilen, vilket blev flera gånger under denna eftermiddag. Det hade varit störande och jobbigt att ha henne med vid filmningen, hon hade vatten att tillgå och bilen var väl luftad och sval så det var inte det som gjorde att hon blev så ledsen utan att hon inte är så van vid att bli lämnad i bilen så mycket och ofta som det blev denna första filmdag. Men fram mot kvällen så hade hon lugnat sig betydligt och börjat vänja sig. Jag tog givetvis ut henne för korta doft och rastningsturer och ibland under filmning så var jag hos henne vid bilen.

På kvällen filmade vi Monicas kursdeltagare när dom tränade lite och jag fick chansen att låta Lexi hälsa på en väldig massa hundar; det var en Chow Chow unghund på 9 månader, en Beagle tik, en Rhodesian Ridgeback, två Boxrar en tik och en hanhund, två Golden Retriever varav Lufsen – Monicas hund – var den ena, en Tibetansk Spaniel dam, en Tibetansk Mastiff tik, en svart Labrador Retriever tik, en Schäfer tik, en blandras tik som liknade en Tollare (Novia Scotia Duck Tolling Retriever), en Bearded Collie tik och en Bullterrier kille. När vi äntligen var klara för denna dag så var klockan åtta, vi gick hem till Monika, Bosse och Lufsen, hundarna fick mat, jag och Lexi fick kvartera in oss i ett eget sovrum med en dubbelsäng och en egen utgång till trädgården. Vi åt alla mat och Lufsen och Lexi lekte ett tag innan det var natti natti. Den natten sov vi jättegott och jag konstaterar att Lexi är en väldigt duktig ung hund.