Lördagen den 28 Juni ;

Morgonkiss runt Teatern och ner om Marinan och en liten sväng på Gröningen, där träffade vi Tassen en Bearded Collie tik på tio år som hälsar försiktigt och ganska fort blir ointresserad av Lexis ystra hälsningssätt. Lexi fann en pinne som hon la sig och tuggade på medans Tassens husse och jag pratade lite. Lexi verkade som om hon skulle kolla av alla sina specialställen nu när vi kommit hem igen. Detta var ju första gången vi varit hemifrån och det är en stor del i den mentala tillväxten, att lära sig att komma hem igen, det vet man ju inte som hund, att man återvänder. Som liten valp blev ju Lexi glad de första gångerna man varit ute och kom upp igen och sedan får man utöka denna socialt mentala kompetens med x antal nya upplevelser. En leverpastejsmörgås som frukost blev det till Lexi. Hennes avföring har hittills varit fast och fin trots att hon fick många leverbitar igår, får ha koll de närmaste dagarna som vi Klickar mycket, att magen klarar levern.

Det blev klofilning med visst motstånd i början, öronrengöring gav samma resultat idag, det är alldeles rent och fint i hennes örongångar. Pimpstensborstning med sämskskinns avtorkning blev det också. Vad fin hon blir, det är himla bra med pimpsten på korthårshundar.

Därefter gick vi till stan för att hämta vårt bröd. Lexi ligger på väldigt i kopplet, så jag fick stanna och stanna massor av gånger och vänta på att hon tar kontakt, så att vi kan fortsätta framåt. Vi stod och pratade en längre stund i Kungsparken på väg hemåt, med ett par bekanta till mig, Lexi roade sig då med att tugga sönder en pinne under den relativt långa pratstunden, den skötte hon perfekt.

Nästan hemmavid träffade vi en av valpkompisarna i kvarteret, den strävhåriga Jack Russel Terrier killen, heter han Eddie eller Freddy, hur som helst dom hade brottningslek i några minuter innan vi Tackade och gick upp, Lexi fick Pedigree Denta Stix, en mindre tugg som ger tandrensning och tandköttsmassage, när hon var klar med den så Klickade jag in henne tre gånger. Jag tror snart jag skall avancera med Klickerträningen.

Vi åkte till skogen, Rosmarinvatten och långlinan på, Jag klickade Lexi ett par gånger och sedan testade jag om hon tolkade klicket som godis, genom att jag klickade när hon var på väg mot mig. Hon slickade sig om munnen och fick sin leverbit. Vi gick den vägen förbi fåren som vi brukar, jag klickade rätt beteende ungefär sex gånger, hon skötte sig utmärkt i linan och det var bara vid två tillfällen som jag fick använda mig av den som nödhjälp. Hon sprang fort till bäcken när vi närmade oss den, det är sol och riktigt varmt idag.

När vi kom hem fick hon mat och sedan gick hon och la sig i en av fåtöljerna i rummet, jag satte på en skiva för att sila bort lite av ljudet från mig och mina göromål, än i köket än på balkongen. Innan jag satte på musiken hade hon en tendens att inte riktigt koppla av, hon höll koll på mig, men musiken fick henne att somna.

Kort kissrunda och sedan torrfodret i en tom mjölkpaket, därefter lekte vi lite fotbollsleken. Hon börjar begripa att hon skall sitta och vänta vid mattkanten på att jag skjuter bollen från fyra meter bort, då får hon försöka ta den. Tar hon bollen innan den når väggen har hon ett noll, lyckas hon inte får jag ett noll. Jag låter som en riktig fotbollsentusiast när det blir mål, oavsett vem som får målpoängen. Jag applåderar och småjublar, allt för att vänja henne vid lite höga spontana glädjeljud, som hon innan varit lite misstänksam mot, hon tycker det är roligt med fotboll. Jag håller på en kort stund, tre fyra målskjutningsförsök sedan avslutar jag, ibland så fortsätter hon själv med den stora tennisbollen och puttar, skuttar med den och fångar den.

Kvällsmat var fläskkotlett med potatis, broccoli och apelsinsås, det fick Lexi lite av också med några torrfoderkulor, den middagen åts upp direkt. Hundar gillar ljummen mat, om de skulle fångat sin mat själva och ätit den så skulle den ju vara ljummen, nydödad kanin är ju ljummen, eller hur. Hon rör sig helt obekymrat i sängloftstrappan och går både upp och ner någon gång innan allt nattbestyr är klart och jag slutligen landar i sängen. Inatt gick hon in och la sig i sin Plats efter att hon druckit cirka en halvtimma efter sänggåendet. En underbar sommarkväll var det, helt stilla och behagligt varmt. Många människor var ute och spatserade och festade, så mycket ljud nådde oss på sängloftet, Lexi verkar helt obekymrad av dom ljuden.