Söndagen den 29 Juni ;

Halv åtta vaknade vi och gick ut på Gröningen, på väg dit så låg det ett sönderslaget ölglas, ett sådant av tunt glas som ger så extra vassa otrevliga skärvor. Jag stannade Lexi en bit därifrån och kopplade henne till ett träd medans jag plockade upp glasbitarna och la dom i en extra skitpåse som jag turligt hade med mig, och fick kastat det i en papperskorg. Detta är märkligt tycker jag att man tycker det är ok att kasta glas. Även om det troligen är unga människor som gör det så kan det ju drabba även deras fötter i tunna sommarskor, sluta kasta glas och burkar på marken och ta med ert picknickavfall tillbaks från skog och grönområden, skulle man vilja framföra till alla berörda. Det är härligt med sommar men fästingar, huggorm och för mycket knott och mygg kan göra skada på vår hund så man hade hoppats att slippa ha koll på människors avfall också.

När vi kom upp så fick Lexi frukost med lite av kvällsmaten i som var kvar, den värmde jag lite i mikron så att sås, kotlettbitar och potatisen blev lite ljummet, hmm gott tyckte Lexi.

Eftermiddagspromenad i Pålsjö skog tillsammans med Susanne fotografen som fotar till mig och mina artiklar och min ena bok. Hon plåtade Lexi även idag, hon kan liksom inte låta bli att fotografera. Lexi hade långlinan på sig och var följsam och duktig, efter promenaden tog vi en fika på Thalassa. Lexi fik smaka kanelbulle och sedan roade hon sig med ett löv, när vi suttit en halvtimma så började hon tröttna och ville gå, det ville jag och Susanne också. Fästingkoll av Lexi innan vi hoppade in i bilen, i vanlig ordning. Jag såg ingen fästing på henne.

När vi kom hem fick hon sitt torrfoder i en mjölkpaket och efter att hon tagit ut alla kulorna, så serverade jag henne mikroljummen potatis och kotlettbitar, det finns kvar lite till imorgon också. Nu ligger hon här i fårskinnsfåtöljen på kontoret och sover.

De senaste dagarna har hon varit lite rädd för att koppla av på kontoret, troligen för att jag tränat ensamträning med henne instängd här inne. Så hon tittar vaksamt så fort jag rör mig, så jag stänger grinden så att hon kan koppla av. Då vet hon att hon inte kommer ut och i och för sig besannar jag hennes farhågor, det är bara det att nu skall jag inte gå ut, kanske lite senare med soporna eller så för tränings skull.

Kort kissväng och sedan fick hon av mig ett stort plastben som man kan stoppa godisar i, hunden måste sedan putta på benet på ett speciellt sätt för att godsakerna skall falla ut. Benet är uppbyggt efter samma princip som med Aktiveringskulan och Busterkuben, detta ben sysselsatte henne medans jag lagade mat. Vilken vi sedan åt till middag, Lexi fick ihop med sitt torrfoder kokt torsk, potatis, riven morot och citronsås, det gillade hon, speciellt torsken och såsen.

Flera gånger varje dag kommer Lexi och vill upp till mig, när jag lyfter upp henne så hamnar hon som ett barn mot mitt överliv. Hon sitter med framtassarna om min hals och vi har bröst mot bröst och hennes bakben är runt min midja. Svansen viftar och hon slickbiter mig i näsborrarna och munnen, det är en varm gullig gest som oftast får mig att skratta samtidigt som man får försöka bromsa hennes kärleksnafs i näsan, men aj blir det ibland då hon är ivrig på att betyga sin kärlek, den här sittställningen har helt och hållet kommit från Lexi själv, det är lite ”apa” i henne , i Pinschern överhuvudtaget faktiskt.

När jag sitter i soffan framför teven, så ligger oftast Lexi där hos mig om hon inte håller på med bus och försöker få mig att leka med henne eller studerar händelserna nere på gatan, från balkongen. Men när vi sitter där så brukar jag en liten stund då och då massera hennes öronlappar mjuk och skönt, för att skapa närkontakt så klart, men främst för att vänja henne vid att jag gör så här så att jag kan se till att hennes öronlappar förblir mjuka och inte får de förhårdnader som är vanliga på Pinscheröron och liknande öronlappar.

Visserligen brukar man inte märka de hårda kanterna förrän hunden är vuxen, men om man startar från början med omvårdnad så kan man förhindra eller fördröja bildandet av hård hud. Jag har även gjort detta på min Whippet och Dobermann, de har liknande öronlappar och förblev mjuka hela livet. Sent kvällskiss och sedan sov vi tillsammans, inatt la jag inte över henne i hennes Plats.