Tisdagen den 1 Juli ;

Klockan åtta vaknade jag, vi gick ut en normallång morgonpromenad, Lexi var ok i magen, trots lite blandat intag igår. Frukost och sedan fick hon prova Buster kuben, jag la i fyra Dokobitar, hon hajade nästan direkt att om man puttar på Busterkuben, så trillar det godisar ut. Efter det stängde jag in henne på toaletten för att gömma ytterligare några Dokobitar, hon är snabb den lilla hunden på att haja och duktig på att söka efter godisar.

Nu när jag satte mig här för att börja skriva/arbeta så kom hon och sprang upp på sängloftet, där la hon sig. Gulligt och bra tycker jag om hon ligger där uppe och är trygg med det. Det är en perfekt plats för henne när hon lämnas ensam, sängloftet når hon ju ifrån kontoret, där jag hittills stängt in henne när hon lämnats. Och kommer så att göra för en längre tid framöver.

Lexi och jag åkte till Thalassa och gick vår promenad vid lunchtid, det regnade, vi träffade bara en kille som kom joggandes och i släptåg hade han en Dvärg Schnauzer kille som sprang med, med en pinne i munnen. Jag stoppade Lexi när jag såg dem komma och hon stod stilla på Stopp ordet medans dom passerade oss, hon belönades givetvis väl. Både vid själva stoppet, passagen och efteråt, då hon inte visade intresse av att springa efter dem. Vid fårhagarna in mot skogen låg två stora trädstammar, dom var konstiga tyckte Lexi och stannade för att titta noga på avstånd på dem, hon tittade på mig och jag sa OK, hon litade på mig och följde mig fram till dem. Jag hann först så jag la en Frolicbit på den ena trädstammen, den hittade hon.

Regnet var hon lite bekymrad över och den första biten av promenaden undrade hon om vi inte skulle vända, när vi väl kom till bilen var vi genomblöta båda två, hon torkades nästan helt torr i bilen och jag fick vänta tills jag kom hem. När vi kom hem fick hon välja en godis själv ifrån den stora godisskålen som står i hallen, den innehåller Markies märgkex, Denta Stix, Light & Tasty och Freshbites, hon tog en Light &Tasty och ett märgkex i en och samma tugga. Nu sover hon gott efter promenaden, i eftermiddag skall hon vara hos Karlssons en stund, då jag skall ha en konsultation. Hon vaknade till när jag åt min middag och hon fick mat med lite lax i, hmm den middagen var god.

Jag lämnade Lexi hos Karlssons i två timmar. Hon hade skött sig jättebra, både druckit, varit ute och kissat, sovit och hörsammat Åsas Nej när hon för vilt ville hälsa på/hoppa på Millie. Jag la ett godissök till Lexi när vi kom upp och tränade Tumme tott och de andra fingrarna, hon kan dem nu. Träning av Lexi i olika saker för nytta och bara kul är det som nu står på programmet i sommar, hon riktigt längtar efter att vi skall träna känns det som, hon är alltid glad för det, när jag sätter igång. God middag med sista laxen blev det efter att vi kissat och pluttat på Teaterns gräsmatta, nu väntar klofilning och sedan är det kväll.