Onsdagen den 2 Juli ;

Morgonpromenad på Gröningen, där träffade vi badgänget. Det är ett gäng människor som badar året om och gör det från bryggan vid Gröningen, klockan sju varje morgon ser man dom hoppa i havet. Detta gäng träffar många morgonpromenerande mattar och hussar och badgänget har börjat med att ha med sig Doko som dom bjuder varje hund.

Lexi och jag har inte träffat dem mer än kanske fem gånger och i morse var det nog tre veckor sedan sist men på femtio meters håll ungefär så såg Lexi vem det var som kom gående från bryggan, jo hela badgänget, det blev Dokoutdelning när man sitter ned, som hund.

Lexi har lite svårt att sitta kvar så länge så att det blir någon Doko som utdelas i rätt tid, och någon Doko fast hon halvstår. Tilläggas skall att detta gäng är inte hundägare, så de är inte tajmade på hur snabbt man måste förstärka en valps beteende för att få det att fungera, de flesta hundar de ger Doko är trots allt vuxna och de klarar ju av att sitta några sekunder/minuter för att få sin belöning. Men en valp måste få belöningen direkt som man sagt Sitt och den gör det. Min hundpsykologiska sida är på väg i tidig morgonstund att berätta detta för gänget men jag hejdar mig, Lexi hoppar ju i alla fall inte så mycket utan står mest och halvstampar och undrar varför Dokon är sen, ibland.

Frukost och lite morgonlek bjöd jag henne när vi kom upp och sedan sov hon en timma ungefär.

En stadspromenad för att köpa bröd och några flaskor vitt vin, jag tog med kameran för att föreviga denna del av vår promenad, Lexi var duktig men lite stökig och stökigast när vi skulle gå hem. Mina händer är fulla med kassar och valp. Hon tvärnitar för fodersök eller annat som verkar kul, drar i kopplet som en blådåre om hon vill fram till någon eller något speciellt, vilket inte tillåts så klart. Det går inte att på något sätt träna valp när man samtidigt skall handla och vara glatt social med folk man ser, ok det fick bli som det blev men i fortsättningen ett tag framöver så får hon vara ensam hemma istället för att hänga med på dessa snabbshoppingrundor. Det är ju lätt hänt att träna in fel beteende utan att man tänker på det.

Klockan två har jag ett möte i stan, först hade jag tänkt ta med Lexi men ångrade mig, hon får vara hos Karlssons idag igen. Anledningen till att jag inte lämnar henne ensam är att vid möten som jag inte kan styra tiden på vill jag inte utsätta Lexi för att vara ensam förrän jag vet att hon behärskar minst en timma, och där är vi inte riktigt ännu. Åsa tycker dessutom att det är kul att ha Lexi, då dom går i hundköpstankar själva och Åsa har varit lite hundrädd i sitt liv, så gör Lexi underverk för hennes träning i valp och valphantering, bra för mig och Lexi också eftersom vi inte lever med små barn annars, två flugor i en smäll, så att säga.

Lexi hade skött sig fint idag också hos Åsa som var utan barnen idag, så det hade varit lugnare, Lexi hade tuggat på sitt tuggben i en halvtimma och sovit lika länge medans Åsa strök tvätt.

Vi åkte till Thalassa för promenaden och ett par tillfällen fick jag, att blåsa Stopp signalen. Lexi hittade körsbär på marken som troligen fåglar vält ner från träden när de suttit och mumsat på körsbär, det såg så ut med flera ibland halvätna körsbär med kärna och pinne kvar, men mest var det pinne och kärnor på marken. Lexi åt både kärnorna och de delar av frukten hon kom åt, hon är kul med sin fruktkärlek. Kvällsmat och sedan upp i soffan och sova, det tar energi att vara borta hos andra utan matte och sedan promenad på det.

Kvällen var lugn och skön, jag gjorde lite förstärkningsmedel mot eventuella fästingangrepp, det vill säga jag la ett par vitlöksklyfter i cirka tre deciliter rapsolja, Lexi kommer sedan att får ett par droppar av denna olja på maten varje dag.

Ikväll har jag även börjat att klicka Lexi för att hon kommer mot mig, utan att jag kallat på henne. Hennes blick blir större och hon ser fokuserad ut när hon hör klickern. Imorgon så skall jag inleda mitt ”sommarlov med Lexi”, för nu har AB Sverige gått in i semesterhysterin, då har vi fyra fem veckor på oss Lexi och jag att bara njuta av extra mycket egentid och förhoppningsvis fint väder med många utflykter. Lite jobb blir det ju eftersom jag har stand by som Hundpsykolog och dels arbetet med Pedigreeklubbens medlemmar och CD:ns produktion men ändå, de flesta är på semester och vill inte vara anträffbara.