Torsdagen den 3 Juli ;

Regnmorgon, när Lexi stack ut huvudet från porten, så ville hon gå in igen. Vi tog vår morgonpromenad på Gröningen, det var inte så blött, bara lite stänk. När vi kommit upp och ätit så klickade jag Lexi tre gånger för att hon kom mot mig, sedan lekte vi en stund.

När Lexi står i profil ser hon lite rolig ut, bakdelen har växt fortare på henne så hon sluttar liksom lite, det har jag för mig att vanligast är att bakbenen växer fortare på valpar under en viss period. De nya hörntänderna i överkäken växer på och jag kan känna en svag tendens till att de gamla, vid sidan av, är något lösare men inte tillräckligt för att glädja mig. Jag hoppas verkligen att vi slipper ta bort dem hos veterinären. De väldigt synliga vecken som bildades över Lexis ögon när hon som valp var trött, börjar växa bort. Visst finns det lite kvar när hon är väldigt trött men inte alls på samma sätt.

Jag trotsade vädret och åkte till skogen, trots hällregn, Lexi följde mig heroiskt, hon hade hellre varit utan promenaden i regnet. Idag gick jag en annan promenad i Pålsjö skog, en sväng där det vanligtvis är mycket folk men endast tre personer mötte vi idag. Denna runda har mest träd över hela sträckan så jag tänkte att vi skulle bli minst blöta den svängen, det blev vi kanske men blöta var vi då vi kom till bilen, Lexi torkades nästan torr och jag fick vara blöt tills vi kom hem.

Lexi fick mat med vitlöksoljan i, för första gången och sedan klickade jag henne för Sitt, Ligg, Tumme tott, Lille Vicke Vire och följsamhet, tre korta pass gjorde jag. När jag avslutar och går undan kommer hon efter och vill liksom mer, nu sover hon i soffan.

Vi gick ut en kissesväng och träffade vår granne i grannhuset Hansi, Håbes husse, han är jättekul och Lexi hoppar på honom, samtidigt kom Tequila och Lotta. Tequila är en svart Riesenschnauzer tik på ett år som vi träffat förut. Lexi fick vänta och hälsa på Tequila tills hon själv kom på att man måste fråga mig om lov, då fick hon ett klick, när hon tittade på mig och Varsågod och Hälsa. När vi kom upp fick hon torrfoder i Buster kuben, det problemet löste hon relativt snabbt.

Båda de andra två kissvängarna som vi gjorde hade vi tur med, mellan regnskurar, när vi kom in från den sista, fick Lexi välja godis själv från godisskålen, hon tog en Denta stix.